Кмет от ДПС с присъда печели балотаж с подкрепата на ГЕРБ

OFFNews 04 ноември 2015 в 12:17 8785 5

Снимка www.portal-silistra.eu

Новият кмет на Главиница от ДПС - Насуф Насуф, е осъден на две години и шест месеца условно с четиригодишен изпитателен срок и забрана да заема държавна длъжност за три години от Апелативния съд - Варна. Ако присъдата, обявена на 3 септември, бъде потвърдена от ВКС след две седмици, гордостта на Лютви Местан ще трябва да освободи кметския пост. 

"ДПС си върна Главиница от Реформаторите. Там ЕНП ли беше, НПСД ли...". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференция за анализ на местните избори преди ден. Връщането всъщност е на Насуф Насуф, бивш кмет на силистренската община през 2007 - 2011 г., когато губи от Хюсеин Хамди от Народна партия „Свобода и достойнство”, част от Реформаторския блок, с лидер Корман Исмаилов. 

На балотажа на 1 ноември ГЕРБ подкрепи кандидата на ДПС, обясни Исмаилов пред OFFNEWS. По думите му на втория тур, завършил с резултат 53,08% за Насуф и 46,92% за Хамди, се е "излял огромен финансов ресурс".

Насуф е осъден за престъпление по служба именно като кмет на Главиница, какъвто той е бил два мандата. През 2007 г. е сключил договор, с който е облагодетелствал сметосъбиращата фирма "Гранд комерс Варна" ЕООД в ущърб на управляваната от него община, съобщи през септември прокуратурата. 

През 2012г. Насуф става областен лидер на ДПС в Силистра. През май 2013г. кабинетът "Орешарски" го назначи за областен управител на Силистра, като Насуф заемаше длъжността до есента на 2014г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews