Кирил Петков ще е предложението за премиер на Продължаваме промяната

Не ние, естественият партньор на ГЕРБ е ДПС, категоричен е съпредседателят на новата формация

OFFNews 12 ноември 2021 в 11:59 9266 4

Кирил Петков ще е предложението за премиер на ''Продължаваме промяната'', съобщи съпредседателят на партията и бивш финансов министър Асен Василев пред "НОВА Нюз".

Преди няколко дни Петков заяви, че ще е по-полезен в Народното събрание, а постът му в МС няма да се поставя като условие за коалиционно управление.

Василев пък заяви, че се вижда в Министерството на финансите, където би бил най-полезен.

По думите му това се знае и хората знаят за кого гласуват.

"На предишните избори хората си мислеха, че гласуват за Слави Трифонов, а получиха Николай Василев", заяви той и допълни, че сега същото се случва и с ГЕРБ, където хората си мислят, че гласуват за Борисов, а не знаят какво ще получат.

Според него, по-честно е партиите предварително да обявяват предложенията си за Министерски съвет.

ГЕРБ "естествен партньор" на Продължаваме промяната?!

Василев задочно отговори на Бойко Борисов, който по-рано днес обяви, че естествени партньори на ГЕРБ са "Демократична България"  и "Продължаваме промяната".

"Това, което ние видяхме, е че естествен партньор на ГЕРБ е ДПС."

Той беше категоричен, че "всички безобразни кражби, под една или друга форма, са свързани с ГЕРБ и ДПС". Това е и причината партията му да не вижда ГЕРБ като партньор в следващите избори.

Василев коментира, че предишните управляващи не признават за нередностите при строежа на АМ "Хемус", цената, на която се строят язовирите, парите за  София Тех Парк и същевременно липсата на средства за строежа на детска болница.

Бъдещи коалиции

Бившият финансов министър, коментира, че възможни коалиционни партньори са "Демократична България" и ИБГНИ.

Той не изключи разговори с ИТН и БСП, с които имали сходни виждания за социалните политики.

Василев коментира и изказването на Христо Иванов, който преди дни заяви, че явяването поотделно на изборите може да се окаже грешно решение.

"Демократична България също се борят срещу корупционния модел в страната. Имаме различия обаче около икономическите политики. Подкрепихме и две различни кандидат-президентски двойки. Ние се позиционираме категорично в центъра. Хората, които ни подкрепят имат по-различна визия, от тези които подкрепят ДБ."

Реформите, които предлагат

Асен Василев заяви, че след изборите партията му ще иска промени в състава и правомощията два органа - КПКОНПИ и прокуратурата.

По думите му промяна е необходима и в КЗК.

Днес от 15:30 на входа на Южния парк откъм бул. „Витоша“ ще започне „Походът на #Промяната“. Събитието е символично закриване на предизборната кампания на „Продължаваме Промяната“.

“Походът на #Промяната“ ще бъде воден от Кирил Петков и Асен Василев и към него се очаква да се присъединят представителите на софийските листи, както и множество симпатизанти и граждани.

„През цялата кампания, въпреки всички провокации, бяхме сред хората и запазихме широките си усмивки и положителна нагласа за бъдещето на България. Така искаме и да приключи нашата кампания – с усмивки и сред хората.“, коментира Кирил Петков.

За тези, които не могат да се присъединят към „Похода на #Промяната”, е предвиден концерт на обичаните български певци от Тоника СВ. Концертът започва в 22:00ч. тази вечер и ще се излъчва по Евроком ТВ и във Facebook страницата на “Продължаваме Промяната“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

13.11 2021 в 22:29

Бягащите очички и глуповатата усмивка ми пречат да му повярвам. Не съобщавам за кого ще гласувам:)

5827

3

pisnamiotmutri

13.11 2021 в 11:56

Хайде успех. Дано не се превърнете и вие в ИТН на ДПС. Някак си ми се струва, че за разлика от Тошко и Слави - Киро има чест и достойнство.

2000

2

Krum Savov

12.11 2021 в 13:57

Бой, Асене! Продължаваме промяната на 14-ти.