Борисов: Бих предложил за кандидат за премиер човек като Лозан Панов

OFFNews 12 ноември 2021 в 08:05 8190 8

Снимка Архив

Бих предложил за премиер човек като Лозан Панов - не съм говорил с него, само като пример го казвам. Партията само ще му даде правото да отиде да вземе мандата и да води след това преговорите с другите партии. 

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се появи в сутрешния блок на Нова тв. Вчера той обяви по бТВ, че ГЕРБ ще предложи  за премиер, който не е свързан с партията, ако е водеща сила на вота. 

Реално погледнато аз съм най-подготвен за решаване на такива кризи. Ако ние сме първи вече за трети път, не можем да държим стотици хиляди хора, гласували за нас, без да им дадем перспектива. Ако съм аз, това, което искат нашите избиратели - ще разделим държавата. Ако е партиен, след мен бих сложил Томислав Дончев - и него няма да го възприемат, защото е обвързан с нас. Затова ще заложим на подобни хора от типа на Лозан Панов. Имам името в главата си - говорил съм с него и имам съгласието му, но има значение дали ще е той, или подобен на Лозан Панов човек. На този кандидат за премиер ще му дадем 100% правото да избере министри и да ги договори с другите политически партии”, обясни Борисов.

„Нашите естествени съюзници са „Демократична България” и партията на Кирил Петков и Асен Василев. Оттам нататък Христо Иванов и компания се договориха с ДПС в предишния парламент, за да си изберат комисиите и ръководството на парламента. На ДПС дадоха двете най-големи комисии”, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Той уточни, че ако ГЕРБ трябва да подкрепи правителство на "Продължаваме промяната", преговорите ще са трудни, а ГЕРБ ще поставя условията - първото ще бъде постигане на 70% ваксинация. 

Никога не ме е теглил постът на президент - нито резиденция Калина с купоните му, коментира той защо не се е изправил срещу Радев в битката за държавен глава. 

Вчера беше Плевнелиев при мене и вика "Помниш ли кога идваха за летището в Пловдив". Аз съм ги забравил тези работи, заяви Борисов за отправената му покана за дебат с Асен Василев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1919

8

Lindemann

12.11 2021 в 13:45

Българският обществен живот не е раждал по-голям мизерник и мижитурка от този.
Ако това си избират хората 12 години, то тоя народ е за затриване.

12182

5

sawall

12.11 2021 в 10:54

Много мръсен човек, вчера моли за примирие с Радев, днес подмята за Лозан Панов, сякаш не неговите хора го изритаха от съда. Толкова години се мъчиха да го махнат и накрая му намериха майката. Сега него щели да предлагат, само и само да му сложат тая отровна целувка.

И за ваксинации говори сякаш не той омаза всичко (те след него служебните го доомазаха, вярно е), щото Борисов вече 15 години сигурно определя образованието и здравеопазването като приоритет ама като гледам на какъв хал сме, май му са били приоритет за ножа. Абсолютен мръсник.

А, и всички знаят, че не отиде на избори сам срещу Радев, защото и за децата беше ясно, че ще загубиш, а с това и последните си капки авторитет в партията. Лъжец и хитрец на дребно!

14469

4

случайно прочетох

12.11 2021 в 10:43

"Имам името в главата си - говорил съм с него и имам съгласието му, ...."

А това дали е вярно?
Едва ли!

4038

1

Moirae

12.11 2021 в 08:49

Няма бе човек. 12 г. бяха това. Колко отсрочка още да дадем. Нищо лично, както се казва.