Изгониха Расате от тв студио: позова се на Конституцията на САЩ, която му давала право да не отговаря

OFFNews 01 ноември 2021 в 11:45 9629 4

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Като настояща американска колония ще се позова на Петата поправка от Конституцията на САЩ, която ми дава право да не давам изявления, които биха ме обвинили в извършване на престъпление. 

Така кандидатът за президент Боян Расате коментира пред Нова ТВ нападението над офис на ЛГБТИ организация. Хора, които са присъствали на събитие в събота, твърдят, че около 17:30 ч. тогава десетина мъже, предвождани от Расате на нахлули в центъра и са изпочупили мебелите и техниката. Освен това един от тях е ударил в лицето и една от намиращите се там активисти - Глория Филипова. Според Филипова това е бил именно Расате. 

"Последните два-три дни медиите и едни определени кръгове вият като чакали, че било станало нещо кой знае какво. Какво е станало всъщност - две маси и три рафта са били счупени", каза видимо раздразненият от въпросите Расате.

В този момент водещият Виктор Николаев се намеси и каза, че прекъсват, защото ако Расате иска да участва, ще трябва да отговаря на въпросите. Кандидат-президентът отвърна, че не е на разпит: "Имате очаквания, че ще кажа нещо, с което да се обвиня и което да бъде използвано срещу мен". След това отрече да е участвал в нападението и чупенето на мебели в офиса. Според него журналистите го "въртят на един и същ въпрос", сякаш са го извикали на "другарски съд или на инквизиция".

"Опитайте се да разберете друго - много добре знаете какво се случва на тези места, но си затваряте очите", обърна се той към водещите, след което Николаев помоли Расате да напусне студиото, защото е отишъл, за да "си прави предизборна реклама". Расате се ядоса, обиди водещите. Били "елементарни" и се излагали пред хората. Изправи се и се разкрещя, като започна да показва флаери.

Така участието му приключи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

4

sawall

01.11 2021 в 15:26

Расате се прави на Болен (Сидеров), ама не му се получава нещо, на хората им писна от кокаинови крале.

3767

3

Име на профила

01.11 2021 в 12:19

Аз имам и друг въпрос - ако целта е разните гейщини и прочее да не се разпространяват чрез паради и т.н. - с какво точно помага този инцидент?

До вчера идея си нямах кои са тия, къде и с какво се занимават - а сега знам, че ги опресират разни радикални елементи. Кой печели накрая?

6145

2

kokoten

01.11 2021 в 12:18

Такива сме ние...този неандерталец е еманация на българина...първичен,прост,необразован,повтарящ няколко думи в различен ред,горд с това,че едва ли не единствен в света се чувства свободен да не се ваксинира,доволен,че никой не може да го прецака с нищо,абсолютно незаинтересован от това какво се случва с хората до него,безпардонен(всякакво извинение се възприема като слабост)...и това е кандидат за президент....срамно....слушах и другия кандидат с когото са като две капки вода-Волен Сидеров....изродена нация сме ние,варварите имат по-голямо усещане за колективното начало....безсмислено съществуване на един безсмислен народ....

4164

1

Egocentric Eccentric

01.11 2021 в 11:54

Въпросът е защо изобщо е бил поканен в студио на национална телевизия?