И Цачева, и Радев крият каква политика биха водили

OFFNews 23 октомври 2016 в 15:51 2563 2

И кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева, и на БСП ген. Румен Радев умишлено избягват публичен дебат. Те реално не представят пред обществото своите приоритетни политики, касаещи ръководенето на президентската институция, заяви кандидатът за президент Ивайло Калфин по време на посещение в Шумен.

„За съжаление, до този момент в изборната кампания ние не виждаме ясни алтернативи, които да се представят от повечето отделни кандидати. Нито от госпожа Цачева, нито от господин Радев. Редовно чуваме от тях едни скучни, заучени фрази. Станахме и свидетели на един още по-вял и скучен телевизионен разговор между тях, по време на който те непрекъснато се подкрепяха и се съгласяваха един с друг. От всичко това стана видно, че при тях няма и не се цели сблъсък на идеи, защото вероятно няма и реални предложения за алтернативни политики в полза на обществото. От това поведение - да се скриеш от публичен дебат, има множество негативи. На практика българските граждани биват умишлено лишавани от възможността да изберат мотивирано и информирано своя кандидат. Надявам се, че това ще се промени до края на кампанията“, заяви Калфин.

Хората се интересуват от бъдещето на страната, от нейния международен имидж, от възможностите за преодоляване на демографската криза, и вариантите за осигуряване на достойно възнаграждение и условия на труд у нас. коментира Калфин след среща с граждани на Шумен.

На срещата хората са поставили и въпроса за ниските заплати, питали са и какви механизми има президентът да влияе на външната политика на страната, както и как той може да защитава националните интереси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови