ГЕРБ отново взе Пловдив: Костадин Димитров води с близо 10%

OFFNews 05 ноември 2023 в 20:00 1325 1

Резултати от втори тур на местните избори 2023

Снимка БГНЕС/СТЕФАН ВАСИЛЕВ

Костадин Димитров и Ивайло Старибратов

Костадин Димитров - кандидатът за кмет, издигнат от ГЕРБ, печели втория тур на изборите в Пловдив. Това сочат първите резултати от екзитполовете.

Според  екзитпола на "Галъп интернешънъл" за Пловдив Костадин Димитров печели 52,8% от гласовете на пловдивчани. Кандидатът на ПП-ДБ Ивайло Старибратов остава втори с 41,5% подкрепа. С "Не подкрепям никого" в града под тепетата са гласували  5,7%. Данните бяха представени в ефира на Нова телевизия.

Според данни на "Маркет линкс", излъчени в ефира на BTV, в Пловдив Костадин Димитров от ГЕРБ взема 51,5% от вота. Данните на агенцията сочат, че за Ивайло Старибратов от ПП-ДБ са дали гласа си 39,1%.

Битката за кметския пост според "Тренд" Костадин Димитров печели с 53,2%. За съперника му в надпреварата - Ивайло Старибратов от ПП-ДБ, вота си са дали 41,2% от отишлите до урните. С "Не подкрепям никого" са гласували 5,7%.

"Очевидно хората не успяха да се мотивират и да излязат да гласуват, което малко ме разочарова лично. Не мога да преценя защо предпочетоха в следващите четири години нещата да са същите, каквито са в момента. Очевидно това им харесва - да са разкопани улиците, да има много ремонти и да е лош транспортът", коментира кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив Ивайло Старибратов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!