Георг Георгиев: Сенатът на САЩ не е ангажиран с критичната позиция за България

OFFNews 28 март 2021 в 23:27 4203 0

Снимка gerb.bg

Георг Георгиев

Когато колективен орган взима решение, то се гласува. Тогава, когато се заема позиция, е същото. В случая нямаме налице тези реквизити. Институцията Сенат не е ангажирана с позицията на двамата сенатори, заяви пред bTV зам.-външният министър и кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

Коментарът му е по повод критичното към българските власти становище на председателя на Комисията по външна политика Боб Менендес и на сенатора Джим Риш.

Позицията бе публикувана в секцията на Комисията по външна политика, но дори да отправите запитване към самата институция Сенат, съм сигурен, че отговорът няма да бъде утвърдителен. Институцията Сенат не е заела такава официална позиция. Сенатът не е взел решение по такава позиция, каза днес Георгиев.

Борбата с корупцията в България е на първо място български проблем. Той касае българите и българските власти. Никой по-добре от нас не би могъл да познава проблемите и да има интерес от това да се справи с тях, каза зам.-външният министър.

Със САЩ - с държавата и с нейните институции, имаме прекрасен контакт. Работим, разбира се, и в тази посока, но като партньори, като равнопоставени партньори, отбеляза Георг Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !