Генералният секретар на ЕНП подкрепи ГЕРБ за изборите

OFFNews Последна промяна на 18 март 2021 в 21:53 1337 0

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе телефонен разговор с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес.

Антонио Лопес е пожелал успех на коалицията ГЕРБ-СДС на предстоящите парламентарни избори.

Генералният секретар на ЕНП е изразил задоволството си от факта, че със своето обединение ГЕРБ и СДС консолидират десния, проевропейски вот – какъвто призив представители на ЕНП многократно са отправяли.

„В нашата коалиция влизат най-голямата дясна и най-старата дясна партия в България. Сътрудничеството ни е повече от успешно. Видя се на европейските, видя се и на местните избори. Очаквам отново да постигнем добър резултат на парламентарния вот. С колегите от СДС сме твърдо убедени, че европейският път пред страната ни няма алтернатива и ще бъдем гарант в следващия парламент за запазването на евроатлантическата ориентация на страната“, заяви Бойко Борисов.

Той е представил пред генералния секретар на ЕНП и акценти от политическата програма на ГЕРБ за изборите „България следващо поколение“.

„Вярваме, че можем да постигнем силен икономически растеж и до 2025 година България да има 100 млрд. евро БВП. Ще инвестираме сериозно в иновациите и образованието. Изпълнихме всичките си ангажименти отпреди 4 години. Ще изпълним програмата си и сега“, подчерта Борисов.

В рамките на разговора той е информирал Антонио Лопес за хода на предизборната кампания у нас, като е подчертал, че за разлика от политическите си опоненти ГЕРБ залага на градивна кампания и на представяне на свършената работа.

Във връзка с продължаващата пендемия в Европа и света Бойко Борисов е изразил увереност, че ЕС и ЕНП ще се справят с тежката ситуация и ще останат единни и солидарни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови