Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Движение ДНЕС помага на 317 хора с увреждания да стигнат до урните

OFFNews 25 май 2014 в 13:17 1694 0

Логото на движение ДНЕС.

196 доброволци се отзоваха на призива на Гражданско движение ДНЕС и дойдоха с личните си автомобили в гражданските приемни на движението в цялата страна да помагат на трудно подвижни граждани, като ги придружат до секциите за гласуване.

Към 11 ч. днес 94 граждани с опорно-двигателни и зрителни проблеми и трудно подвижни самотни възрастни хора от цялата страна се възползваха от организираната от „ДНЕС” безвъзмездна помощ, за да упражнят правото си да гласуват в изборите за Европейски парламент.

Постъпилите обаждания за транспортна помощ са общо 317.

Желаещите да се възползват от напълно безплатната помощ от граждани и доброволците на ДНЕС могат да продължат да правят заявки включително и в днешния изборен ден до 15.00 ч.:

- на горещия ни телефон 02 843 53 56
- в приемните на „ДНЕС” в цялата страна;
- на e-mail: [email protected]

Движението събира и сигнали за нарушения в изборния ден. На телефоните в приемните на ДНЕС до момента са постъпили над 40 сигнали за нарушения на изборния процес, които се дължат основно на непознаване от страна на членовете на СИК на изборните правила.

-----------

Сигнали, мнения и коментари по проблемите на хората с увреждания можете да пускате във форума baris.bg

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews