„Движение 21“ обсъди достъпната градска среда със Съюза на слепите в България

OFFNews 06 октомври 2015 в 11:29 1746 1

„Движение 21“ обсъди достъпната градска среда със софийската организация на Съюза на слепите в България. На срещата присъстваха зам.-председателят на партията и кандидат за общински съветник Симеон Славчев, кандидатите за кметове на районите „Искър“ и „Младост“ д-р Иван Янев и Емил Тарасов.

Д-р Иван Янев представи идеите на „Движение 21“ за изграждане на достъпни пешеходни зони и зони за отдих, изграждането на платформи, звукова и писмена индикация в градския транспорт и метрото. Създаването на електронни услуги за хора със специфични нужди, включително и такива, които са съобразени с говорещи програми също не трябва да бъдат пренебрегвани според Иван Янев.

„За първи път политическа партия не само, че залага като свой основен приоритет решаването на проблемите на незрящите хора в София, но и поставя на избираемо място в своята листа човек от нашите среди“, каза по време на срещата Асен Алтънов, председател на регионалната организация на Съюза на слепите в България.

Освен достъпната градска среда партията, чиито лидер е Татяна Дончева, издига за свои приоритети интегрирания градски транспорт, културното наследство и туризъм, свикването на местни референдуми. „Движение 21“ е номер 2 в бюлетината за София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови