"Движение 21": Кметовете да нямат право на повече от два мандата

OFFNews 05 октомври 2015 в 11:30 4122 1

"Движение 21" настоява да се въведе мандатност за кметовете, като те имат правото да управляват най-много два мандата.

Това стана ясно от думите на лидера на "Движение 21" Татяна Дончева при официалното представяне на кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници в родния й град Трявна, където гостува и председателят на баскетболната федерация Георги Глушков.

"В "Движение 21" смятаме, че два са максималните мандати, в които някой може да бъде кмет. Не може да се борим с корупцията, а да допускаме неограничен брой мандати. Тези хора обрастват с клиентела, едни и същи фирми започват да се занимават с благоустройството и да си делят парите", заяви Дончева.

Вместо това във властта трябва да влизат нови хора, които местната общност познава като честни и отговорни, с отношение към града, нови идеи и подготвени организационно.

Тези са мотивите партията да издигне Добринка Манева за кандидат за кмет в Трявна и да предложи листа от деветима кандидати за общински съветници.

Сред основните приоритети на партията, която в Трявна ще се състезава под номер 14 в бюлетината са решаването на реалните проблеми на хората, адекватното образование и здравеопазване, както организирането на местни референдуми по важни за града въпроси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови