Отборите на „Движение 21” с призови места в маратон на Гребната база в Пловдив

OFFNews 03 октомври 2015 в 14:53 2604 1

Отборите на „Движение 21” от Пловдив и Перущица се класираха на призови места в провелия се днес 5-километров маратон на гребната база в Пловдив. Кандидатите на партията с председател Татяна Дончева получиха покана за участие от почетния консул на Федерална Република Германия г-жа Мариана Чолакова. Състезанието се организира по повод 25 години от обединението на Германия.

В маратона участие взеха двамата кандидатите за кметове на район „Централен” и район „Тракия” Катя Кръстева и д-р Николай Узунов, кандидатите за общински съветници Мариан Бозуков, Нейко Станков, Теодор Янков, както и водачът на листата за общински съветни за гр. Перущица Ралица Дардова.

Сред основните приоритети на „Движение 21” за Пловдив е прекратяването на безразборното строителство на всякакви сгради и съоръжения в рамките на спортния комплекс на многофункционалния стадион „Пловдив”. Това нарушава баланса между нуждите на отделните федерация и е в абсолютен противовес с всички международни изисквания и стандарти на ФИФА и ИААФ. Това от своя страна с всеки изминал ден намалява възможността за завършването на проекта на стадион „Пловдив”, който има за цел да бъде домакин на състезания, които са под шапката на двете международни федерации.

„Абсолютно ненужно е построяването на стадиона с капацитет от 50 000 седящи места. За нуждите на българския спорт както на местно, така и на национално ниво капацитет от до 35 000 души е напълно достатъчен. С оглед на това проектът следва да бъде преразгледан и преди всичко да се направят необходимите постъпки за намиране на финансиране за реализирането му, докато все още не е твърде късно”, заяви Катя Кръстева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!