Депутат от ГЕРБ в секция в Буковлък, РБ прати жалба

Последна промяна на 25 октомври 2015 в 14:12 2019 2

Щабът на Местната коалиция "Плевен може - Плевен побеждава" изпрати жалба до ОИК и Прокуратурата в Плевен за нарушения в село Буковлък, в т.ч. и за присъствие на депутат от ГЕРБ в секция. 

Щабът на Местната коалиция "Плевен може - Плевен побеждава", от която част е Реформаторският блок, изпрати жалби до ОИК и Прокуратурата в Плевен за тежки нарушения в секциите в село Буковлък.

В жалбите са описани случаи на нарушения в секциите в ОУ "Кирил и Методий", където се разгръщат бюлетините, раздават се бюлетини с предварително отбелазян № 10, дават се бюлетини без отрязъци с цел по-късно да се подменят, придружават се гласоподавателите в тъмната стаичка.

В секциите многократно е канстатирано присъствието на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов, каквото право на присъствие там той категорично няма, както и се констатира присъствието на кандидата за общински съветник Методи Петков от ДПС, водач на листата, се казва още в жалбата на местната коалиция.
Въпреки подадените в ОИК- Плевен сигнали, нарушенията още не са отстранени, пише също в жалбата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2015 в 17:32

Като селото с най-голяма малцинствена маса в България Буковлък е гнездо на ДПС...донор на нискообразовани платени гласоподаватели от ромски произход! Винаги е цирк по изборите там и не припарват нито ЦИК нито полиция. Там винаги се твърди, че има ред и дисциплина :-) Кмета на селото също поддържа версията за безупречност, вероятно защото го избират ДПС гласоподавателите. Преди време беше любимото село за репортажи на TV7

25.10 2015 в 14:44

В БУКОВЛЪК има скандални нарушения!Днес имаше подадени сигнали до ЦИК Плевен, защото едни и същи роми влизат в кабините заедно с избирателите от техния етнос и попълват бюлетините им от тяхно име! Това е всеки път по избори в това село! Но нито ЦИК нито полицията имат желание и воля да въдворят ред! Всички отричат да има нарушения, а то в действителност почти няма подаден глас без да се направи нарушение! Това е скандално! Затова в Буковлък гласуват само ромите - част от тях защото са сплашени, другата част са изтъргувани! Къде са ЦИК и полицията?!