Борисов разказа на младите в ГЕРБ как се напил като курсант в Симеоново

OFFNews 13 юни 2021 в 14:17 20343 4

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра на рождения си ден кандидат-депутатите на ГЕРБ-СДС в София след откриването на кампанията, на която той не присъства. Има бонбони, кола, швепс, лимонада, вземете си и сандвич.  Един от недостатъците, които не могат да ми припишат, е пиенето, отбеляза Борисов. 

Не можах да се науча да пия, един път се напих и - то много елементарно. Курсант в Симеоново бях, прибирам се в стаята, в чаши - вино. Жаден бях - и цялата чаша, викам сипи ми още една чаша, като компотче ми беше. Сещам се, че трябва кимоното да си сложа да се суши на една тел в банята и както го слагам, гледам се в огледалото - и туп, разказа Борисов и подчерта, че и до днес не пие. 

Дани Митов го чувах тука под прозореца как вика "Победа", гласовит. Цветанов като го е гледал си, си е казал - Намери ми заместник. Бяхте много добри, щом се чувахте тука при мене, добре", коментира Борисов. А за акцентите по време на откриването на кампанията, заяви "Да не сте ме подслушвали вчера?.

Бившият премиер разказа, че вчера му се е обадил Зоран Заев. Аз знам, че нашите партньори не са наивни. Начинът, по който конструират нещата, накрая ще направи между две най-близки държави народите ни да се мразят с десетилетия наред. А нашата стратегическа цел е влизането на Северна Македония и Албания в ЕС. И вие тук, младите хора, трябва да направите всичко възможно поколенията сега, следващите поколения - да не се мразят. Радев раздели държавата. Вие сте млади, не го правете, коментира на срещата с млади кадри Борисов. 

"Вие трябва да мислите как Балканите трябва да станат по-добро място за живеене. Бяхме незабиколим фактор на Балканите. Днес ме поздравиха европремиери, и Шарл Мишел, и други колеги, и Балканите звънят, имаме си личните телефони... За разлика от тези. Много работа свършихме. Дали в Турция, дали в Сърбия, дали в Македония, дали в Гърция - всички знаеха, че без България не става, обясни Борисов. Той посъветва младите кандидат-депутати да търсят сестрински партии в съседните страни и да им кажат "Оставете ги дъртаците, дайте на нас, младите". Вие трябва да свършите работа, да ми помогнете и на мен. Защото само ние можем да направим тази работа - така че хем да не е в ущърб на България, хем да дадем път на нашите братя, каза още Борисов.

"Ама това за Пламен Узунов добре го разви вчера", обърна се той към Тома Биков. Никой не отрича, че такава среща има. Самото деяние... Тези, които са работили в службите, знаят - трябва да се пазят от телефоните, единият идва конспиративно, гледа, после пак идва, гледа, пишат си бележки. И на другия ден торбите заминават,  най-вероятно към Радев. Там са назначенията, коментира Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови