Арх. Магдалина Ръжева: Нашата позиция е в защита на кварталните градинки и междублоковите пространства

Кандидатът за кмет на район „Младост” от „Движение 21” поставя децата в центъра на програмата си

OFFNews 25 октомври 2016 в 17:29 4550 0

"Презастрояването наруши съществено функцията на квартал „Младост”. Нашата позиция е в защита на кварталните градинки и междублоковите пространства. Смятаме, че всеки случай трябва да бъде разглеждан като индивидуален и да се търси най-подходящото решение за него". Това заяви арх. Магдалина Ръжева, кандидат за кмет на "Движение 21" за район „Младост”.

Архитект Ръжева се срещна с жители на района на съвместна предизборна среща, на която присъстваха и кандидат-президентската двойка Татяна Дончева и Минчо Спасов, и зам.-председателят на „Движение 21” и общински съветник инж. Симеон Славчев.

„Вярвам, че гражданите на „Младост” трябва да участват в управлението на района. Това може да се постигне с публични обсъждания по всички актуални теми, с развитие на електронния портал и издаване на онлайн месечен бюлетин. Трябва да се подобри работата с различните граждански структури и неправителствени организации”, категорично смята архитект Ръжева. По думите й тя и партията, която й оказва подкрепа, твърдо застават зад идеята за свикване на референдуми по важни за района теми, както и за създаване на квартални общности, които да алармират и реагират при възникнали проблеми.

По отношение на малките жители на квартала, кандидатът за кмет на „Младост”, смята че не е каприз именно те да бъдат поставени в центъра на програмата им. „Вярваме, че когато един квартал е добър за децата, всички се чувстват добре в него. Те са пряко свързани със средата, която обитават и техния квартал. А нашата цел е изграждане на приятелска среда – по-безопасна, по-достъпна и по-богата на културни изживявания”, допълни още Ръжева.

Заедно с арх. Магдалина Ръжева като кмет ще внесем предложение за наредба, която ще даде шанс на всяка квартална общност да реши какво ще прави с пространството около блока си – дали ще направят градина, детска или спортна площадка. Общината ще подпомогне този процес, като предостави материали и ще съдейства за всичко, което е необходимо за осъществяването му. Това обяви председателят на “Движение 21” – София и общински съветник Симеон Славчев.

„Това е дебютът на Маги в политиката и се надявам, че вие ще оцените възможността сега, когато хората са недоволни от организацията на живота в квартала, организират се различни подписки и референдуми, искате да се спре строителсвото докато се разбере кое е законно, в този момент “Младост” да има за кмет един млад човек, архитект по образование, който има виждания как да бъде устроен квартала”, каза на срещата кандидатът за президент Татяна Дончева.

По думите й "Движение 21" не стимулира рецитатори на опорни точки и търси хора, които не са дошли просто да се запишат и да станат членове на партията, защото искат да бъдат активисти и искат да направят партийна кариера. Търсят хора с професии, които са реализирани и стават все по-добри в своите дейности и които на този етап са решили, че могат да се занимават и с политика. Вярват, че тези хора ще работят на базата на един сериозен практически опит, което е изключително важно, коментира още кандидат-президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!