Активността при двата вота започна да се разминава в късния следобед (обновена)

OFFNews 14 ноември 2021 в 18:28 4703 0

Снимка pixabay

Активността при президентския и при парламентарния вот започна да се разминава в късния следобед в полза на вота за новия парламент, сочат данни на социологическата агенция "Галъп интернешънъл болкан".

Към 19 ч. избирателната активност според агенцията е близо 36%. За президент са гласували 36%, а за парламент – 35,5%.

Според агенцията избирателната активност към 17:00 часа е 30,2% за парламентарните избори и 28,9% за вота за президент, а цялостната избирателна активност е по-ниска в сравнение с данните за този час от парламентарните избори през април, но малко по-висока спрямо изборите през юли, предаде БНР.

"Имаме изравняване вече на резултата от избирателната активност спрямо изборите от 11 юли, когато тогава също е била около 30%, според данните на ЦИК. Разместване в реда на партиите от последното ни изследване има - без да казваме кои са партиите, които са минали по-напред или по-назад, това ще стане ясно след часове", заяви социологът Светлин Тачев.

На проведения на 4 април парламентарен вот избирателната активност към 17:00 часа беше 38,2%, а на изборите на 11 юли тя беше 29,1%, сочат данните на агенция "Галъп интернешънъл болкан".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews