Възстановиха лиценза на 'Емко'. Работници готвят нов протест днес

OFFNews 06 октомври 2017 в 11:37 2762 0

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност възстанови търговския лиценз на оръжейния завод "Емко", предаде БНР.

Така от днес фирмата отново е пълноправен участник на международните пазари. "В завода има още нарушения, които не са отстранени изцяло, но те не засягат безопасността на производството", коментира икономическият министър Емил Караниколов.

На дневен ред продължава да стои и проблемът с прекратените договори между частното предприятие и държавната търговска компания-износител "Кинтекс", които засягат продукция за милиони, блокирана на пристанището в Бургас, но тук държавата не може да се меси, каза още министърът.

Заради неуредиците около лиценза продукцията на ВМЗ-Сопот ще бъде продадена вместо тази на "Емко" на азиатския пазар, поясни Караниколов.

От "Емко" продължават да настояват за благоприятно разрешаване и на въпроса с търговските договори и задълженията на "Кинтекс". Днес служители на "Емко" от Трябва и Монтана се събират за пореден път на протест пред Министерския съвет в 14 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!