Върнат ли е на работа началникът 'Ти си мъртъв'? БДЖ: Не, даже ни съди

OFFNews 08 август 2018 в 16:01 16872 3

Жп началникът, който отправи заплахи към служители, разкрили далавери в БДЖ, тихомълком е върнат на работа, твърдят служители на компанията, но от ръководството на превозвача категорично отрекоха пред OFFNews това да е така.

Бойко Стоилов стана известен с репликата "Ти си мъртав", която отправи към служител на БДЖ, подал сигнал за фиктивен ремонт на локомотив в частното предприятие "Жп тракция". Предвидливият железничар обаче е записал разговора си с шефа на ремонтите, а Нова телевизия го излъчи. Така Стоилов официално бе отстранен от работа в края на януари т. г.

Според източници на медията ни скандалният началник е върнат на работа като консултант в БДЖ-Товарни превози и БДЖ-Пътнически превози. Имал и граждански договори с двете фирми, а днес гордо се разхождал в централата на жп холдинга.

На официалното запитване на OFFNews обаче от БДЖ отговориха:

"Стоилов няма правни отношения с нито една от фирмите на холдинга. Нещо повече, той е предявил иск срещу БДЖ за отстраняването си от работа".

Въпреки това жп служители са убедени, че и в момента Стоилов е човекът, който е в главната роля при решенията за ремонтите на локомотивите в компанията.

Наскоро от БДЖ бяха изхвърлени експертите от отдел "Вътрешен контрол" в БДЖ-Товарни превози, които разкриха далаверите с фиктивни ремонти на локомотиви в предприятието и куп други нарушения в дружеството.

Формалният повод бе, че целият отдел се закрива, но само на трима неудобни бяха дадени заповеди за освобождаване, докато останалите им колеги бяха преназначени на други длъжности. Изгонените от компанията бяха Петър Бръснаров, Борислав Илиев и Георги Нешев.

Бръснаров бе един от източниците, цитирани при тв разследването на журналиста от Нова телевизия Марин Николов за порочни практики в държавното жп. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

3

senester

09.08 2018 в 11:18

Тя идеята на мангала Московски е точно такава,да се фалира и да се подари на някой наш човек за 1 лев.Кочина е не само БДЖ,а и държавата. И какво толкова притежава министърчето,че така да се държи на него навярно спазва омертата

11671

2

безпартийна

08.08 2018 в 20:41

Няма ли да се намери някой, който да разчисти кочината БДЖ?

12182

1

sawall

08.08 2018 в 17:20

БДЖ е кочина и който може да не пътува с тях! Да фалират час по-скоро, да се закрива, и да започваме на чисто.