В Москва искат забрана за движение в Русия на тирове от България и целия ЕС

OFFNews 18 април 2022 в 14:41 1978 3

Асоциацията на товарните автомобилни превозвачи в Русия "Грузавтотранс" поиска от премиера Михаил Мишустин да предприеме ответни мерки заради забраната руски тирове да влизат на територията на ЕС.

От организацията искат да бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони от всички държави от Европейския съюз.

Предложението до Мишустин е тировете, осъществяващи внос в Русия, да разтоварват още на митническите пунктове, а след това товарите им да се предават на руски превозвачи, съобщава ТАСС.

След като всички държави от ЕС, които имат сухопътни граници с Русия, въведоха забрана за влизане на руски тирове, местните превозвачи изнемогват финансово. Хиляди руски тирове вече събират паяжина във фирмените гаражи, което явно изнервя руската асоциация на превозвачите.

Въвеждането на задължително разтоварване на камионите на митницата би засегнало сериозно и българските превозвачи, които пътуват към РФ, но въвеждането на подобна мярка би имало негативен ефект най-вече за самата Русия, тъй като страната може да остане без основни вносни стоки, ако на европейските превозвачи не им е изгодно да пътуват към страната.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

18.04 2022 в 15:05

За какмо му е на наш тир да влиза в НСССР освен ако няма да търгува (внос или износ) със самия НСССР?
Тъй като поради ембаргото такава търговия е почти замразена, какво ни дреме за тази забрана?
А на съветски тирове да им е забранено да пътуват към Европа по стандартните и ефикасни маршрути - ей това е вече лошо за рашистите. Както и трябва да бъде!

3767

2

Име на профила

18.04 2022 в 15:00

За пред хората е това, нали сме държава-враг. Със същия ефект ще блокират и тировете от Бразилия.

Масово се изнася с влак и ферибот, кой ще се занимава да шофира през Румъния, малко Молдова, и цяла Украйна (дори когато това бе възможно)?

И да е имало тирове във ферибота - ще ги сменят с контейнери и толкова. Голям праз.

10298

1

AntiZ

18.04 2022 в 14:46

И с пълно право! Никой не може да даде гаранции, че тези камиончета няма да бъдат конфискувани както направиха с самолетчетата на чуждестранните компании. Защо трябва рашките да ни забраняват като ние сами трябва да се сещаме?