Уволниха шефа на БДЖ Йордан Мирчев

Светослав Метанов 11 април 2022 в 16:41 6991 0

Йордан Мирчев е освободен от длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД. Решението е на транспортния министър Николай Събев, който махна 81-годишният професор точно три месеца, след като го назначи.

Новината бе съобщена първо от в. Банкеръ, а OFFNews я потвърди от свои източници. Официално съобщение от страна на Министерството на транспорта или БДЖ все още няма.

В държавните железници е пълен хаос, който допълнително се засили след идването на власт на новото правителство. Транспортният министър вече направи серия от смени в управлението на БДЖ и НКЖИ, които могат да бъдат определени като "преливане от пусто в празно". 

Само преди три дни – в петък, 8 април, с протоколно решение бе освободен от Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ и Кирил Григоров, друг "специалист" доведен от Събев.

Както OFFNews вече съобщи за изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“ ще бъде назначен инж. Ангел Стоянов, който миналата седмица бе освободен от длъжността управител на БДЖ-Товарни превози.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!