Цената на природния газ за септември почти без промяна, за октомври КЕВР предвижда поскъпване

OFFNews 14 август 2023 в 16:31 1385 0

Снимка Getty Images

"Булгаргаз" внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) заявление за утвърждаване на цена на природния газ за септември от 59,27 лева за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), съобщиха от обществения доставчик.

БТА припомня, че КЕВР утвърди цена за август от 59,67 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Това означава, че за следващия месец предложената цена е с 0,67 процента по-ниска спрямо настоящата.

На 1 септември в КЕВР ще бъде депозирано окончателно предложение за цената на природния газ за следващия месец, при отчитане на котировките на ценообразуващите компоненти към 31 август, добавят от обществения доставчик.

От "Булгаргаз" информират още, че прогнозната цена на природния газ за октомври, изчислена съобразно котировките на газов хъб TTF към 11 август, е 64,43 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Финалното предложение за цената на природния газ за октомври ще бъде депозирано в КЕВР на 1 октомври, се посочва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика