Свиленски: Масово се продават шофьорски книжки

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2018 в 16:09 7214 1

„Масовото и безразборно купуване на шофьорски е проблемът, заради който има толкова много произшествия на пътя. Министерството на транспорта обаче уволнява човека, който разкрива корупцията в ДАИ”. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски на пресконференция в централата на партията.

Той припомни, че  през юни 2017 г. са арестувани 12 служители на ДАИ – инспектори и изпитващи, половината получават обвинения, а останалите са били освободени.

„Г-н Иван Гешев тогава каза, че ако тези служители бъдат възстановени на работните си места, ще продължат да продават книжки и ще са заплаха за националната сигурност. Към днешна дата те работят в ДАИ и продъжават да продават шофьорски книжки”, добави още народният представител.  

Георги Свиленски обясни, че човекът, който е написал сигналите, е дисциплинарно уволнен днес.

„Искаме оставката на Ангел Попов, зам.-министър на транспорта, защото не може човек, който е сигнализирал прокуратурата, ДАНС, премиера и президента за корупция да бъде уволнен дисциплинарно”, категоричен бе Свиленски.

Той попита още какъв сигнал се дава към всеки един служител в министерството или автомобилната инспекция с това уволнение.
 
OFFNews вече разказа как началникът на областния отдел „Автомобилна администрация - София" Кънчо Димитров бе нарочен за виновник за схемата с продажбата на шофьорските книжки сред подчинените си, въпреки че именно той съдейства на ГДБОП за разкриването на далаверите.

„От днес вече не съм началник на областния отдел „Автомобилна администрация  - София", защото ме уволниха. Защото се боря срещу корупцията и продажбата на шофьорски книжки”, каза Димитров, който също бе на пресконференцията на "Позитано 20".

Той разказа, че е имало случаи, когато са се продавали шофьорски книжки на слабо грамотни хора. Той е сезирал изпълнителния директор на структурата. Отговорът е бил: „Независимо, че не познава пътните знаци, след като е изкарал по някакъв начин теоретичния изпит за придобиване на шофьорска книжка, няма как да му анулираме изпита”.

Димитров припомни, че министър Ивайло Московски е обявил, че ще го  уволни  още на 12 юни м.г.

Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов го информирал Димитров, че има такова министерско решение. Директорът на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Калайджиев го е убеждавал да напусне по свое желание, но Димитров е отказал.

„От 2011 г., откакто Московски е министър, има и най-много арести на изпълнителни директори. Човекът, който подава сигнали за корупция, бива уволняван. Не знам как точно се борят с корупцията”, добави Димитров.

Той заяви, че е писал и до премиера. Попита - защо него го уволняват, а тези, които са продавали шофьорски книжки, са върнати на работа?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2732

1

zuljin

29.01 2018 в 16:44

Е то се вижда по улиците. Броя на олигофрените зад волана и ПТП-тата се увеличава с геометрична прогресия...