Столичното парно си купи ток без посредник за първи път

OFFNews 08 януари 2020 в 15:45 2396 0

Столичното парно си купи ток само - без посредника "Гранд енерджи дистрибюшънт", за първи път. 

„Топлофикация София“ ЕАД участва на Българската независима енергийна борса и закупи 14 492 МВтч електрическа енергия за собствени нужди със срок на доставка 1.02.-30.06.2020 г., съобщиха от дружеството. 

Договорът на софийското парно с фирмата-търговец на бизнесмена Христо Ковачки изтече в средата на декември. През ноември шефът на Топлофикация София инж. Кремен Георгиев подаде оставка и бе сменен с Александър Александров. Георгиев е подал оставка, заради криза на доверието между него и кмета Йорданка Фандъкова, не само по лични причини, обясни дни след това Елен Герджиков, председател на СОС. 

„В края на миналата година заявихме намерението си да излезем от рамките на консервативния подход при търговията с електрическа енергия и да активизираме участието си на енергийната борса. На 31 декември 2019 г. за първи път самостоятелно продадохме 43 670 МВтч електрическа енергия и реализирахме 4,33 млн. лв. приход за дружеството. На днешната тръжна сесия на Българската независимата енергийна борса постигнахме оптимална цена от 109.80 лв за МВтч и така успяхме да спестим от средствата, предвидени за закупуване на необходимите ни за собствени нужди количества електрическа енергия. Днешното участие на „Топлофикация София“ ЕАД на борсовия пазар е поредно доказателство за нашия отговорен подход към финансовото стабилизиране на дружеството“, заявиха от ръководството на компанията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови