Sofia Startup Expo ще се проведе за първи път у нас

OFFNews Последна промяна на 07 декември 2017 в 10:26 3118 0

За първи път в България ще се проведе Sofia Startup Expo 2018 (SSE) - изложение за стартиращи компании и нови предприемачи, които ще покажат иновативни продукти, технологии и услуги за производството и ежедневието, свързани със създаването на удобство, ефективност и по-високо качество на живот на хората.

Като платформа за подпомагане на иновациите, SSE ще обхване всички компоненти, необходими за започване и поддържане на стартиращ иновативен бизнес. Тук ще видите стартъп фирми, мениджмънта на водещите корпорации, държавни агенции, инкубатори, инвеститори, фондове за рисков капитал, банки, идеи на студенти и технологични компании от цял свят. Амбицията на организаторите е SEE да се превърне в мястото за среща на създателите на технологиите, иновационните мениджъри и инвеститорите, които да изграждат партньорства и да оформят бъдещето. 

Sofia Startup Expo 2018 ще се проведе на 13 – 14 март 2018 г. в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“ и съвпада с българското председателство на Европейския съюз. Изложението включва двудневна изложба, с еднодневна конферентна сесия, технически хакетон и връчване на златни медали за иновации. В изложението в София ще участват още лидери, опитни предприемачи, инвеститори, както и ключови визионери и футуристи. 

Очакват се изложители от секторите на информационните и комуникационни технологии, енергетиката, хранително-вкусовата промишленост, земеделието, строителството, здравеопазването, образованието, финансовите услуги, транспорта, екологията и др. Ще бъдат демонстрирани широка гама от нови технологии, модерни услуги и продукти в различни категории, с допълнително познание за IoT - интернет на нещата (познат и като Интернет на вещите – за комуникация чрез електронни устройства помежду им или с външна среда), чрез интерактивни семинари и презентации. Инвеститори и фондове за рисков капитал ще търсят най-добрите високотехнологични продукти с потенциал за стартиране на успешен бизнес, които да подкрепят.

Мотото на първото издание на Sofia Startup Expo 2018 е „Дайте крила на своите идеи“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови