Quantcast

Смениха директора на „Булгаргаз“

OFFNews Последна промяна на 05 февруари 2015 в 12:00 8340 4

„Булгаргаз“ има нов директор. На мястото на досегашния изпълнителен директор Дафинка Янкова е назначен Петьо Ангелов Иванов, показва справка в Търговския регистър.

Решението е на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг, взето на заседание на 29 януари. 

Дафинка Янкова беше назначена за директор през декември 2013 г. Тогава тя зае мястото на регионалния данъчен директор от Видин Шишман Чаушев, който пък изненадващо замени настоящия директор на „Южен поток България“ Димитър Гогов след няколкочасова среща на тогавашния премиер Пламен Орешарски с шефа на „Газпром“ Алексей Милер.

Новият директор на „Булгаргаз“ Петьо Иванов е имал до октомври миналата година дял в компанията „ВМП Консултинг“, където е бил съдружник на съпругата на бившия депутат от БСП Борислав Гуцанов – Моника Гуцанова.

Петьо Иванов е работил във „Варна-про“. Компанията участва в „Консорциум Хабау – Варна“, който строи газовият интерконектор между България и Румъния.

Иванов е бил още в Управителния съвет на пенсионното осигурително дружество „Алианц България“ и е бил член на Борда на директорите на „Свободна зона-Русе“.

Това е поредната рокада в енергийния сектор.

Преди дни бившият изпълнителен директор на „Топлофикация София“ и бивш член на Борда на директорите на "Булгаргаз" Борис Тодоров влезе в Съвета на директорите на „Южен поток България“.

В началото на януари беше сменен и директорът на „Булгартрансгаз“. Шеф на енергийното дружество стана Георги Гегов, който беше назначен на мястото на Кирил Темелков.

Малко преди това с решение на Съвета на директорите на БЕХ в Надзорния съвет на „Булгартрансгаз“ влязоха Илия Иванов, Кирил Георгиев и Владимир Митрушев.

В началото на януари рокади имаше и в Съвета на директорите на „Булгаргаз“, където беше назначен синът на депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова – Илиян Дуков. Той пое поста на Анна Димитрова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.02 2015 в 14:16

Кога ще изчистете хората на осъждания Георги Христозов. Визирам например Тец Марица Изток 2, където с ченгето на Пеевски от ДС Илко Желязков правят каквото си искат.

05.02 2015 в 14:13

Браво, най-после човек от занаята, малеее, този юнак с тази трудова характеристика по-печен и по-голям специалист и от Р. Овч. ще излезе, браво другари, ГЕРБ се грижи всички да папкат, да си траят и статуквото да се окопава още по-здраво, да живеят всички БКП-та по цялата планета!

05.02 2015 в 13:35

Въпроси няма, то е ясно, че всички са в комбина и само хвърлят прах в очите на хората. Промитите мозъци без да мислят плюят едните и защитават другите. Всяко правителство идва с обещания, вади малко кирливи ризи на предишните, после всичко утихва и пак почват да лапат, после се сменят и пак така...

05.02 2015 в 13:01

Новият директор на „Булгаргаз“ Петьо Иванов е имал до октомври миналата година дял в компанията „ВМП Консултинг“, където е бил съдружник на съпругата на бившия депутат от БСП Борислав Гуцанов – Моника Гуцанова.

Управлява ГЕРБ, а идват хора на БСП. Въпроси?