Смениха директора на „Булгаргаз“

OFFNews 05 февруари 2015 в 12:00 9845 4

„Булгаргаз“ има нов директор. На мястото на досегашния изпълнителен директор Дафинка Янкова е назначен Петьо Ангелов Иванов, показва справка в Търговския регистър.

Решението е на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг, взето на заседание на 29 януари. 

Дафинка Янкова беше назначена за директор през декември 2013 г. Тогава тя зае мястото на регионалния данъчен директор от Видин Шишман Чаушев, който пък изненадващо замени настоящия директор на „Южен поток България“ Димитър Гогов след няколкочасова среща на тогавашния премиер Пламен Орешарски с шефа на „Газпром“ Алексей Милер.

Новият директор на „Булгаргаз“ Петьо Иванов е имал до октомври миналата година дял в компанията „ВМП Консултинг“, където е бил съдружник на съпругата на бившия депутат от БСП Борислав Гуцанов – Моника Гуцанова.

Петьо Иванов е работил във „Варна-про“. Компанията участва в „Консорциум Хабау – Варна“, който строи газовият интерконектор между България и Румъния.

Иванов е бил още в Управителния съвет на пенсионното осигурително дружество „Алианц България“ и е бил член на Борда на директорите на „Свободна зона-Русе“.

Това е поредната рокада в енергийния сектор.

Преди дни бившият изпълнителен директор на „Топлофикация София“ и бивш член на Борда на директорите на "Булгаргаз" Борис Тодоров влезе в Съвета на директорите на „Южен поток България“.

В началото на януари беше сменен и директорът на „Булгартрансгаз“. Шеф на енергийното дружество стана Георги Гегов, който беше назначен на мястото на Кирил Темелков.

Малко преди това с решение на Съвета на директорите на БЕХ в Надзорния съвет на „Булгартрансгаз“ влязоха Илия Иванов, Кирил Георгиев и Владимир Митрушев.

В началото на януари рокади имаше и в Съвета на директорите на „Булгаргаз“, където беше назначен синът на депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова – Илиян Дуков. Той пое поста на Анна Димитрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови