Шефът на лотарията твърди пред Нова, че препоръчал на Божков да откаже офертата на SAZKA

OFFNews 08 юни 2020 в 09:21 12618 1

Изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев препоръчал на Васил Божков да не продава играта с талончетата на чешката компания SAZKA, тъй като цената от над 1 милиард лева за 51% от собствеността била ниска. Това обяви Ганев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Бизнесменът, на когото прокуратурата повдигна 18 обвинения, пусна днес във фейсбук анкета с въпрос "Ще ме подкрепите ли за нов политически проект?"
Миналата седмица Божков разкри във фейсбук, че чехите от SAZKA са внесли оферта за закупуване на мажоритарния дял от лотарията. Според версията му малко по-късно пък при него дошъл министърът на финансите Владислав Горанов, който направо му предложил да отдаде част от собствеността на посочена от властта фирма. 

"Ню Геймс" и „Националната лотария” пари на властимащи не са давали. Не знам за среща между премиера Бойко Борисов и Васил Божков и не мисля, че такава е щяла да бъде полезна за нас”, каза още Димитър Ганев.

„Имаме издадени актове за около 235 млн., които са в начална съдебна фаза. Смятам, че не сме направили нищо нередно и ще го докажем пред магистратите. Винаги съм бил убеден, че работим стриктно по закона”, категоричен бе Ганев.

Според него през годините, в които той е работил с Божков, най-близките му партньори винаги са били семейство Найденови.

"Моите срещи в „Нове Холдинг” са били абсолютно служебни и с предварителна уговорка. Няма как съдружници да не спорят, но Божков е бил предвидим партньор и аз не съм имал проблеми с него в бизнес отношенията”, обясни изпълнителният директор.

Той подчерта, че от няколко месеца насам не разговаря с обвиняемия бизнесмен.

„Подписвал съм всичко абсолютно спокойно. Още от февруари компаниите ни са подложени на щателна ревизия от НАП и проверките продължават”, каза още Ганев.

Той заяви, че не смята, че укриващият се в Дубай хазартен бос е „търгувал с влияние по отношение на бюджетите на „Националната лотария”, що се отнася до договора ѝ с Нова телевизия.

„Аз работя с Нова от 2002 г. – много преди да познавам Божков. „Националната лотария” започна да разпространява билети в края на 2012 г. Тогава разяснявахме на хората какъв тип продукт предлагаме и убеждавахме партньорите, че той има място на българския пазар”, поясни Ганев.

Той допълни, че не е чувал за оказван натиск компанията да бъде продадена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

Читател Петър

08.06 2020 в 11:39

"Ню Геймс" и „Националната лотария” пари на властимащи не са давали." А на кого са давали? Този данъкоядец си мисли, че хората са глупави, щом той е на тази позиция....И е прав да е спокоен, тъй като той изпълнява заповеди на Горанов и Бойко.... Как да не е бил спокоен.....В най-лошия случай да го пратят на дипломатически пост в чужбина....Аман от наглеци...