Schneider Electric инвестира над 60 млн. евро в умната си фабрика в Пловдив

Ангел Марковски 16 юни 2022 в 14:54 18868 0

Снимка Schneider Electric

Schneider Electric инвестира над 60 млн. евро в разширение на "Умната" си фабрика в гр. Пловдив и ще открие над 100 работни места до средата на 2023 г.

Инвестицията на лидера в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, обхваща разширение на сградата на завода с 3000 кв. м и увеличение на производствените мощности. Предстои създаването на три нови производствени линии за автоматични прекъсвачи, с които общият обем на продукцията на компанията у нас ще нарасне с близо 30%.

Значителната по размер инвестиция идва в отговор на по-голямото търсене и увеличения обем на поръчките към българското предприятие, което през последните години следва значителна възходяща тенденция.

„Горди сме да споделим, че заводът ни отбелязва такъв значителен ръст в развитието си. Този успех се дължи на професионализма, отдадеността и визията на целия ни екип“, споделя Мария Топчийска, изпълнителен директор на умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив.

„Само две години след като получихме международния сертификат за Smart Factory, успяхме да реализирахме съществено увеличение на автоматизираните ни системи, като вече над 70% от процесите в завода са автоматизирани. С разширението и внедряването на новите три производствени линии този процент ще продължи да нараства“, допълва още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!