Ревизоро: 2 милиарда остават в монополистите при горивата

OFFNews 03 септември 2015 в 07:49 4703 6

Снимка Булфото/Миро Златев

"Касае се за около два милиарда лева, които остават в монополистите. Много е трудно Комисията за защита на конкуренцията би се изправила срещу такава сума. Предпочита да не вижда проблема."

Така Емил Димитров-Ревизоро отговори на въпрос на bTV защо, ако има картел, КЗК не реагира.

Отговорът на КЗК, дадено преди няколко дни беше, че не е толкова лесно да се докаже картел и че картелът не бил въпрос на усещане.

Високите цени у нас предизвикаха дебат, когато стана ясно, че в България се продава най-скъпият дизел - с 35-40 ст. повече например от Австрия.

"Някой като даде висока цена, всички се нареждат до него. От това държавата не печели, а гражданинът губи. Цялата печалба се генерира от много малка група хора и по никакъв начин КЗК не е казала: "Вие сте монополисти, вие не сте", защото има бензиностанции, които нямат бази и там горивото ще е по-скъпо, но има бензиностанции, които имат. Едно гориво от "Лукойл" да го доставиш от базата на 20 км е едно, цената е много по-ниска, друго е да го доставиш от Констанца.

В студиото Димитров коментира и темата за наплива на бежанци.

"Трябва да положим всички усилия бежанците ни заобикалят и да не смятат, че България е добро място за живеене", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови