Ресторанти и хотели у нас няма да затварят, независимо от ковид кризата

OFFNews 03 октомври 2021 в 08:47 4795 0

Снимка Архив

Ресторанти хотели, барове няма да затварят заради ковид пандемията. Държавата има нужда от работещ бизнес, бизнесът има нужда да работи, но ще изискваме от него необходимата отговорност, за да няма локдаун. 

Това заяви министърът на туризма Стела Балтова по БНТ, като коментира, че и при над 500 заболели на 100 000 няма затваряне на заведения. 

От днес Израел изважда България от червената зона, което означава, че техните туристи вече няма да бъдат карантинирани при завръщането си от нашата страна, обясни тя.  

Правят се големи усилия персоналът на хотелите и заведенията да бъде ваксиниран. Цяла Европа отворя, Италия, Австрия вече обявиха, че ще имат ски туризъм. Миналата година България бе единствената със зимен туризъм. Обсъждаме как ще е допускът до курортите, коментира Балтова. По думите й  очакванията са отново да имаме туристи от Чехия, които заедно с поляците са били изненадващо много това лято у нас. 

В българските курорти трябва да се подобри инфраструктурата, имаше много проблеми с паркирането и това трябва да се промени за следващия летен сезон, категорична бе Балтова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!