Регионалният министър издаде заповед за етапно довършване на интерконектора с Гърция

OFFNews Последна промяна на 19 август 2022 в 19:06 1634 0

Шишков

Снимка Кадър бТВ

Иван Шишков

Служебният регионален министър арх. Иван Шишков издаде заповед за въвеждане на етапност при изграждането на оставащата за довършване част от междусистемната газова връзка Гърция – България.

Новината съобщи самият той пред бТВ.

По думите му цялата държава помага на строителя и първата част от стъпките за завършване е направена.

"Ежедневно водим разговори с всички участници в строителния процес и помагаме при оформяне на документацията", обясни Шишков и подчерта, че зависи от изпълнителя това да се случи до 1 октомври.

Министърът съобщи още, че е поискал от новото ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ анализ на ремонтите, които се извършват това лято и дали се изпълняват в срок.

"Другото най-важно е да осигурим зимното почистване, което беше буквално забравено от предишния екип на пътната агенция", бе категоричен той и допълни, че вече са обявени новите обществени поръчки за това.

По думите му срокът за подаване на офертите е 14 дни и призова всички строителни фирми да участват активно и да се отнесат национално отговорно по този въпрос. Шишков беше категоричен, че при добър диалог строителните фирми ще могат постепенно да си получат натрупаните задължения.

За завършването на магистрала „Струма“ министърът припомни, че още при предишното си участие в ръководството на МРРБ е извършил проверка на изпълнението на тунел "Железница" и след като е открил наличието на свлачища там, е разпоредил да се направи проект за укрепването им. Но за седемте месеца управление на бившето ръководство на МРРБ е направен само идеен проект за укрепването им. За да се облекчи обаче движението в района, ако е възможно и безопасно, движението ще бъде пуснато в едната лента, стана ясно от думите на регионалния министър.

По повод промените в ръководствата на АПИ и „Български ВиК Холдинг“ министърът беше категоричен, че ако не го бе направил, това би означавало, че е доволен от това, което всъщност не е направено през всичките тези месеци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови