Пускат парното в София до края на седмицата

Ангел Марковски Последна промяна на 09 октомври 2021 в 11:40 2285 0

Снимка Aitor Diago/Gettyimiges

Топлофикация София” ЕАД започва поетапно пускане на отоплението в София до края на седмицата, съобщиха от компанията.

Общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Данните на НИМХ показват, че изискванията ще бъдат изпълнени до края на настоящата седмицa.

Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ „Изток“, а след това и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

От 8 ч. часа в неделя до вторник, заради ремонт на газопреносната мрежа, ще бъде спряна доставката на горива на гориво за ТЕЦ „София“. Веднага след приключването на неотложния ремонт от държавният системен
оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Топлофикация София“ ще стартира подаването на топлинна енергия и към районите, обслужвани от ТЕЦ “София”, ОЦ “Земляне” и ОЦ “Люлин”.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови