Премиерът тръгна да ни обяснява колко торти трябва да направи съпругата му

Тираджийските и автобусните фирми искат извинение от Кирил Петков

OFFNews 07 май 2022 в 10:41 6532 5

Снимка БГНЕС

"Не сме търсили никакъв конфликт с премиера. Два пъти дори се извиних и го помолих да продължим конструктивно разговора. Защото, извинявайте, но не сме отишли там да слушаме колко торти е произвела съпругата му. Така започна нашият разговор - държавата какво е, как се структурира бюджетът и как съпругата на премиера трябва да произведе 300 торти на месец, за да може да плати 1200 лева данъци! Извинявайте, обаче за вас нормално ли е работна среща да започва по този начин."

Това заяви в ефира на Нова телевизия Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Именно между нея и премиера Кирил Петков е препирнята, заради която представителите на превозваческия бранш напуснаха срещата. Това се чува ясно на тайния аудиозапис на скандала, за който се разбра преди ден.

„Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни - как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото”, каза Милтенова.

Според нея нормалната форма за работна среща е диалог, а не монолог.

"Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение”, коментира Милтенова.

По думите й от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. 

„Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката”, каза още тя.

По думите й от бранша са отворени за диалог, но държат от тук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите. Според нея е редно премиерът да поднесе извинение на превозвачите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

5

Porr

07.05 2022 в 19:38

Аз пък искам извиненние от тях, защо като разбиват пътищата, ги оправят с моите пари.

2744

4

AAA

07.05 2022 в 17:12

Тия само искат , а пък нищо не дават. Мизерни условия, лошо отношение и смърт предлагат на пътниците ! На всякъде по света , тирове и автобуси плащат толове , където има такива. Я им сипете по една домашнярка и да си бегат.

12073

3

IvanofRumen

07.05 2022 в 14:38

Снимката говори всичко. Приличат точно на хрантутници.

5827

1

pisnamiotmutri

07.05 2022 в 11:53

Киро е видял простата герберка и е оформил разговора, така че да разчупи леда. Интересно ако Борисов беше как ли щеше да го започне - дали щеше да говори за краставата жаба или щеше да им обясни как се кърпи малкото теле.. ама как да знаем като по негово време протестираха само свободните хора