Правителството отпуска до 170 747 000 лева допълнително за магистрали и пътища

OFFNews 28 юли 2020 в 21:46 2864 2

Снимка МС - пресцентър

До 170 747 001 лева се отпускат допълнително по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството - респективно Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2020 г. Това реши правителството на днешното си видеоконферентно заседание. 

С част от парите до края на годината ще бъдат разплатени извършени дейности по изграждането на отсечката между Драгоман и Сливница от бъдещата магистрала „Европа“, Софийския околовръстен път в участъка от „Цариградско шосе“ до ж.к. „Младост“ и обходния път на Поморие.

Остатъкът от средствата ще бъде вложен в ремонт на ключови участъци от републиканската пътна мрежа и съоръжения по тях, както и за повишаване на пътната безопасност чрез ремонт на мантинели, възстановяване на вертикална сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка и други.

Съгласно друго правителствено постановление, до 89 998 200 лв. се предоставят по бюджета на МРРБ за финансиране на Националното тол управление за плащане на последната част от договора за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

29.07 2020 в 00:35

Аналната любов?
Нещо не съм педал, ма май ще участвам ...
Тоя слабоумник е влязъл в спиралната фаза. Тресе го бетер от евтин полет.

Нали подвиква на Ти и кряска на всички професори по медицина. Няма ли кой да го заведе при някой професор по психиатрия? Може да ги уреди в една стая с доганов.

3767

1

Име на профила

28.07 2020 в 22:25

Да ти таковам на тебе магистралите, тиквуне.

На пенсиите - по 50 кинта народни пари за замазване на очите, на Трасе, ГеПи Груп и сие - милиони за угояване и някой друг тон второкачествен асфалт. На магистралата до Бургас вече ѝ викат стълбата, толкова друса.

Мащайте се по живо, по здраво, че ще усетите народна любов всеки момент!