Петков поиска от Илхам Алиев допълнителни количества газ

OFFNews Последна промяна на 22 юли 2022 в 11:51 2670 2

Кирил
Кирил Петков в Азербайджан.

Министър-председателят Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев възможността за доставката на допълнителни количества азерски газ в България, извън тези, които вече са определени във връзка с новия интерконектор Гърция-България, съобщи пресслужбата на правителството.

Министрите на енергетиката на двете страни ще обсъдят подробностите по евентуални нови доставки, стана ясно по време на разговорите между българския премиер и президента на Азербайджан. Петков и Алиев освен двустранна среща, вчера проведоха и работна вечеря.

В рамките на посещението си в Баку днес министър-председателят проведе среща с представители на азербайджанския бизнес, които имат търговски отношения с български фирми. По време на разговора премиерът Петков бе запознат с проектите им. Бе отбелязано още, че търговският оборот между двете страни може да бъде увеличен, като нови възможности има в износа на химически торове от региона на Каспийско море и във вноса на храни и козметика от етерични масла от България.

Представителите на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата благодариха на премиера Кирил Петков за подкрепата за назначаване на почетен консул на България, който да подпомогне връзките между фирмите в двете страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4576

2

евроатлантик

23.07 2022 в 12:20

Кире, не станахте ли много маймуните дето искате да се метнете на азерския газов клон? Урсула вече те изпревари ама"ядец". Истината е, че Азербайджан просто няма такъв капацитет, иначе отдавна да се е реализирал широко рекламираният проект "Син поток". Дори по-евтиният, който получаваме, е 30% руски, те си го купуват от "рашките" изгодно за да си изпълнят договорите. А на нас ни е по-евтин защото цената се изчислява по старата формула, която бе променена под натиска на ЕС. Е, настъпиха мотиката, а и ние покрай тях, но не е за севте...
Сигурно и Ленчето е била поканена на вечерята, защото иначе Кирето щеше да се фръцне, както в Солун и да си дойде с празна торбичка. То така и така резултатът ще бъде същият...

115

1

Krasimir T.Georgiev

22.07 2022 в 12:52

Отново Лъчезарна усмивка на безсмислието. Какъв газ, какви 5 лева. Преди време, неговият енергиен министър(за малкото време на поста, не му запомних името, то няма и нужда) също летя за Азербайджан. И се върна с празни ръце. Ако имат излишни количества газ, ще ни продадат но на пазарни цени. И правилно, хората имат интереси. Не знам на какво разчита ПростоКиро.
Вчера прочетох, че може да се наложи, да платим на руснаците, за невзетите по договора количества газ. Пази Боже и това да стане - Пълна Промяна-ПП.