Отмениха концесията на язовир Липник

ОFFNews 06 април 2015 в 16:29 3633 1

Снимка Архив

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила решение на общинския съвет в Разград за определяне на концесионер на язовир Липник.

До това се е стигнало след разглеждането на внесена жалба от страна на друга фирма кандидат за стопанисването на язовира.

Проверката на КЗК е установила, че комисията за провеждане на процедурата по отдаването на язовира не е аргументирала с конкретни мотиви оценяването на офертата на жалбоподателя.

Липсата на мотиви, обосноваващи присъдените точки, се намира в нарушение на основните принципи на закона за защита на конкуренцията и в частност на принципа на публичност и прозрачност, като възпрепятства възможността за осъществяване на контрол по законосъобразност върху извършеното класиране, поясняват от комисията.

КЗК връща процедурата за предоставяне на концесия от етап разглеждане и оценка на предложенията и обвързващите предложения на участниците съобразно мотивите в решението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

1

vrvasilev

11.12 2016 в 13:09

da viarno e.tarakchieva i onia deto beshe kmet kak se kazvashe mai boiadjiev-to i familiata mu pokazva kak4v e... iskaha da predostaviat iazovir ;lipnik; na tepsia na antikonstitucionnata partiaDPS.no ne sa poznali-s4dih gi i dokazah ne samo na sebesi che ima spravedlivost.toia boiadjia e izv4n upravata na obshtinata kakto i tarakchieva