Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Олимпик дължи 9 350 000 лева на 197 551 българи

OFFNews 17 август 2018 в 20:11 9610 0

Снимка БГНЕС

Ралица Агайн

Българският клон на застрахователна компания "Олимпик" дължи 9 350 000 лева на 197 551 българи за прекратени предсрочно полици по "Гражданска отговорност", съобщи на извънредна пресконференция днес заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн.

Срокът на полиците на фалиралата кипърска компания изтича днес в полунощ. Размерът на сключените полици е за близо 40 000 000 лева, но много от тях са на разсрочен план.

До края на септември съдът в Кипър трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидацията на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни да предявят претенции дали да станат кредитори и да им бъдат изплатени обезщетения. Процедурата за това все още се уточнява.

Едноличен собственик на застрахователната компания е испанецът Диего Гонзалес Алонсо, съобщи Ралица Агайн.

По думите й той по никакъв друг начин не е свързан с България и с нашия регион, макар че "Олимпик" е оперирала само в Кипър и в България.

Агайн каза, че хората ще си търсят сумите от Кипърския гаранционен фонд на застрахователите, но се проверява дали и с какви суми "Олимпик" е участвала в нашия Гаранционен фонд.

Заместник-председателят на КФН съобщи, че от понеделник до днес над 57 000 застраховани в "Олимпик" са си купили полица "Гражданска отговорност" от друга компания.

Застрахователните посредници ще работят тези дни с удължено работно време, за да успеят да се справят с повишеното търсене. В близките дни КАТ няма да глобява шофьорите с невалидна полица на "Олимпик", съобщи още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!