Назначиха двама нови синдици на КТБ и освободиха един

OFFNews 16 ноември 2015 в 17:08 2257 0

Назначиха двама нови синдици на КТБ и освободиха един

С решение от 13 ноември 2015 г. Управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) е освободил по негова молба Росен Ангелчев - единият от двамата синдици на КТБ. Заедно с него дейността до този момент се е осъществявала и от Лазар Илиев.

Със същото решение са назначени двама нови синдици - Ангел Донов и Кристи Маринова.

Ангел Донов е юрист. От 1998 г. той е адвокат на свободна практика, специализиран в областта на търговското, банковото, финансовото, вещното и административното право, става ясно от съобщение на сайта на Фонда. Като пълномощник на банки участва в множество производства по несъстоятелност на търговски дружества и в други искови и изпълнителни производства, защитавайки интересите на банките в качеството им на кредитор. Като адвокат Донов работи като правен консултант на български и чуждестранни холдингови и други корпоративни клиенти от строителната и химическата индустрия и туристическия сектор, като е бил и техен процесуален представител по дела с предмет производства по несъстоятелност и търговски взаимоотношения с техни контрагенти.

Той е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Има множество специализации в областта на търговското и банковото право. Ползва английски и руски език.

Със заповед на подуправителя на БНБ, ръководещ управление „Банков надзор“, от 01.10.2015 г. е включен в Списъка на лицата, които могат да бъдат назначавани за синдици на банка.

Вторият новозанзачен синдик е Кристи Маринова, която е икономист. Тя е управляващ съдружник и гл. счетоводител в собствено дружество (2003-2015 г.), занимаващо се със счетоводно-финансови услуги и консултации. Ръководената от нея счетоводна къща обслужва банки и голям брой компании, работещи в областта на финансите, производството, търговията и услугите. Като главен счетоводител е участвала в производства по несъстоятелност и ликвидация на значителен брой търговски дружества, включително публични предприятия.

Тя притежава магистърска степен по „Маркетинг и мениджмънт“ от УНСС. Има допълнителна специализация „Счетоводство, финанси и контрол“ и втора допълнителна специализация „Международни счетоводни стандарти“ от Института за следдипломна квалификация към УНСС. Подготвя свободна докторантура на тема „Изследване на паричните потоци, оценка и събиране на вземанията и капитализиране на имуществото на несъстоятелната банка в производството по несъстоятелност“.

Има ежегодни специализации във водещи одиторски компании. Маринова притежава значителен ръководен опит и високи професионални умения в сферата на финансите и счетоводството. Ползва английски и руски език.

Със заповед на подуправителя на БНБ, ръководещ управление „Банков надзор“, от 01.10.2015 г. е включена в Списъка на лицата, които могат да бъдат назначавани за синдици на банка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!