Най-влиятелните хора в Европа се събират в София

Владимир Йончев 14 юни 2024 в 14:53 7167 3

Най-богатите и влиятелни хора в Европа ще се срещнат в София в понеделник.

Столицата ни е избрана за място на провеждането на Генералната асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество (E.L.E.C.). 

Асамблеята и конференцията към нея ще открие вицепрезидентът Илияна Йотова. От българска страна ще участват министрите финансите Людмила Петкова, на икономиката Петко Николов и на региоалното развитие Виолета Коритарова.

Основните теми са две - влизането на България в Еврозоната и приемането ни в Шенген.

Европейската лига за икономическо сътрудничество е създадена през 1946 г. с подкрепата на САЩ, успоредно с "Плана Маршал" като общоевропейска платформа за икономическо и политическо възстановяване и обединение на Европа. В изпълнение на своята мисия Европейската лига става основател на Европейското движение и катализатор на общоевропейски проекти, от които се ражда настоящия Европейски съюз.

Европейската лига е действаща платформа и мрежа за влияние върху европейските лидери и десижън-мейкъри. Тя често се свързва с Клуба на Билдербергите и неформалните. но стратегически анализи и послания, които определят дневния ред на световната политика и финансите.

София бе избрана за място на провеждането на Генералната асамблея на Лигата и благодарение на усилията на проф. Бранимир Ботев, директор на Европейския институт за стратегии и анализи (EISA), който е президент на Европейската лига за България и Балканите.

В подкаста на OFFNews проф. Ботев разказа изключително интересни неща за фамилиите, които са родоначалници на Обединена Европа, за Клуба на Билдербергите, за работата на Лигата и защо, хората, които дърпат конците на световната икономика, политика и финанси, застават зад каузата на България да влезе в Шенген и Еврозоната.

  Владимир Йончев

  Владимир Йончев е главен редактор на OFFNews. Завършил е НГДЕК "Св. Константин Кирил Философ" и специалност философия в СУ "Св. Климент Охридски". Работил е във вестниците "Новинар", "Стандарт", "Телеграф" и "Македония". Носител на наградата "Черноризец Храбър" за журналистическо разследване.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1006

  3

  Хайде де

  18.06 2024 в 15:58

  Поне едно име от Най-влиятелните защо не казахте? Или не а толкова влиятелни?

  1000

  2

  PaulPierce

  15.06 2024 в 17:04

  Тези са по анонимни и от министрите на Главчев

  60

  1

  Far Rider

  14.06 2024 в 19:03

  В момент в който в Италия се провежда среща на Г 7! Смешници!
   
  X

  Васил Терзиев за новото мнозинство в СОС