МВР разследва имало ли е насип и асфалт на магистрала Хемус или не

Ангел Марковски Последна промяна на 06 ноември 2021 в 14:39 2021 0

Снимка БТА/Станимир Савов

Започна проверка на новостроящата се отсечка от автомагистрала „Хемус“ между Буховци и Белокопитово, след като вчера министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че в участъка има пропадане. 

„Първото действие, което ние правим е да се запознаем на място с фактическата обстановка и оттук нататък ще последват всички действия, характерни за една проверка“ заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Търговище старши комисар Мариан Михайлов цитиран от БНР. Той обясни, че има сформирана комисия, в която влизат представители на МВР и МРРБ.

„От страна на МВР има служители от Главна дирекция „Национална полиция“ и служители на икономическа полиция в Областната дирекция.“

„Смятаме, че преди на мястото, където сега е тази дупка, е имало насип, асфалтово покритие, маркировка и мантинели. За нас е странно защо изглежда така в момента“, обясни той.

На въпрос кога ще приключи проверката старши комисар Михайлов не се ангажира със срок.

„След като тя завърши, ще ви запознаем с резултата. Ние официално от вчера сме ангажирани с казуса“, каза той.

От фирмата, която строи участъка от автомагистралата уточниха, че в момента се прави укрепване на терена.

„След открито несъвършенство в основата на насипа в момента то се отстранява“ обясни ръководителя на обекта инж. Асен Тодоров.

„Нямало е свличане, нямало е срутище. Става въпрос за допълнителни отводнителни мероприятия – дренажни ребра и откопаване на насип“, каза той. По думите му, насипа е изграден преди година и половина, установени са обаче атипични слягания.

„Преценихме, че е по-добре да се направят допълнителни отводнителни мероприятия за да не може това в последствие да компрометира пуснатата в експлоатация магистрала“, добави Тодоров и уточни че това е изцяло за сметка на фирмата-изпълнител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови