Москва продава на търг комплекса "Камчия"

OFFNews Последна промяна на 11 февруари 2016 в 17:05 15734 20

“СОК Камчия
Комплексът "Камчия" ще има нов собственик

Управата на руската столица Москва е решила да продаде санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Комплексът е на площ от 31 хектара, разположен е на българското Черноморие, предаде "Интерфакс".

Той ще бъде продаден на търг. Началната цена е 6.05 млрд. рубли (130 192 975 лева) а вноската за участие в търга е 1.2 млрд. рубли (25 823 400 лева). Заявки за участие в наддаването ще се приемат до 12 април, а самият търг ще бъде на 19 април.

Комплексът бе открит тържествено през септември 2010 година, няколко дни преди тогавашният кмет на Москва Юрий Лужков да подаде оставка.

"Камчия" е еднолично акционерно дружество регистрирано съгласно законодателството на Република България. Собственик на дружеството е Правителството на град Москва. Предназначението на СОК "Камчия" бе да осигури условия за почивка, укрепване на здравето, обучение и творческо развитие на деца, а също така и на ветерани и семейства от Москва. Комплексът приема гости и от други региони на Русия, от България и други страни.

Началото на проекта е положено през 2002 г.  "Камчия" е разположен в уникална природна среда, в непосредствена близост до брега на Черно море и левия бряг на река Камчия. Застрояването е едва 16% от общата площ, при разрешени до 30% . Проектът е съобразен изцяло с утвърдения устройствен план на к.к. "Камчия". Възложител на обекта бе СОК «Камчия» ЕАД с изпълнителен директор Станка Шопова, бивш шеф на комсомола в България.
Идейният проект на комплекса бе разработен от проектантски екип от Санкт Петербург, ръководен от архитект Игор Малков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.02 2016 в 18:12

ПЕРХИДРОЛЕНИЯТ ПУДЕЛ НА ПУТИН И МИШО ЧАШКАТА ДА ПОБЪРЗАТ С РЕГИСТРАЦИЯТА НА ФИРМА В МОСКВА!!ЗА ТЯХ СИГУРНО ЩЕ ИМА СПЕЦИАЛНИ ОТСТЪПКИ В ЦЕНАТА!ПЪК МОЖЕ И АГЕНТ ГОЦЕ ДА ПОДПРЕ ЕДНО РАМО В ТЯХНА ПОЛЗА!!

12.02 2016 в 13:43

Помислено е за култура, образование, отдих, здраве и професионален спорт - комплекс без аналог в България. Съчетанието му с река, гора, плаж и море превръща тренировъчните лагери в приказка. Площта му е над 30 дка с инвестиция от 120 млн. евро и началната цена от 130 млн. лв. е добра, малката подробност е, че всяка участваща в наддаването компания трябва да има регистрация в Русия.

12.02 2016 в 12:02

На вниманието на vmz:
1.Става въпрос за комплекс за руски деца, не български - ЕСТЕСТВЕНО, ИНВЕСТИЦИЯТА Е РУСКА. ПОКАЗАТЕЛНА Е С ТОВА КАК ДЪРЖАВАТА СЕ ГРИЖИ ЗА ДЕЦАТА СИ.
2.Директор на комплекса е Станка Шопова. Може би сте млад и не знаете, но Дръгарката Щопова е последния секретар на ДКМС а ДКМС е Димитровски Комунистически Младежки Съюз.
Познайте от три пъти: Имало ли е конкурс за тази длъжност.- НЕ Е ВАЖНО КОЙ Е НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ. И СЕГА МНОГО ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ И ТЕХНИ ОТРОЧЕТА СА ОКУПИРАЛИ ВЛАСТТА У НАС. И ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ ЗАДЪЛЖАВАШ РУСНАЦИТЕ ДА ПРОВЕЖДАТ КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА ? ДА НЕ БИ В. ЗЛАТЕВ ДА Е СПЕЧЕЛИЛ КОНКУРС ЗА "ЛУКОИЛ" ?
3. И да: Ако Лужков беше построил не комплекс за идеологическо възпитание на деца (включително и българчета),а тангента, бих приел някои от аргументите Ви. - ТОВА Е ОЗДРАВИТЕЛЕН ЦЕНТЪР И Е ПОЛЗВАН КАТО ТАКЪВ ЗА ДЕЦА И ВЕТЕРАНИ ОТ ВОЙНИТЕ. И ДОКОЛКОТО ПРОЧЕТОХ, СЪВСЕМ НЕ Е БИЛ ЗАТВОРЕН ЗА БЪЛГАРИ.
4. Напомням: Жената на Лужков е най-богатата бизнес дама в Русия. - И КАКВО ОТ ТОВА ? ИНВЕСТИЦИЯТА НЕ Е НЕЙНА, НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ НА МОСКВА.
5. Нагло е да заставате на страната на руския олигарх.- НИКАКВИ ОЛИГАРСИ НЕ СА ЗАМЕСЕНИ ДОСЕГА. СЛЕД ПРОДАЖБАТА ЩЕ МОЖЕШ ДА ГОВОРИШ ЗА ОЛИГАРСИ КОЛКОТО ИСКАШ.

АМА ПОНЕ МОЖЕШ ДА ВИДИШ КАК СЕ ПРИВАТИЗИРА ПО РУСКИ.

12.02 2016 в 11:27

Комплексът е един от най-разумните нови строежи. Ясно е че руснаците са вложили доста повече мисъл и пари от българските "бизнесмени", които еб*ха майката на по-голяма част от крайбрежието.
Очаквам купувач да бъде руския агент Прасчо, та да има къде да ходи на бани, сега, когато Кушадасъ е толкова далеч.

12.02 2016 в 10:44

На вниманието на Бирник.
1.Става въпрос за комплекс за руски деца, не български
2.Директор на комплекса е Станка Шопова. Може би сте млад и не знаете, но Дръгарката Щопова е последния секретар на ДКМС а ДКМС е Димитровски Комунистически Младежки Съюз.
Познайте от три пъти: Имало ли е конкурс за тази длъжност.
3. И да: Ако Лужков беше построил не комплекс за идеологическо възпитание на деца (включително и българчета),
а тангента бих приел някои от аргументите Ви.
4. Напомням: Жената на Лужков е най-богатата бизнес дама в Русия.
5. Нагло е да заставате на страната на руския олигарх.

12.02 2016 в 10:19

Самата новина, че руски собственици ще разпродават изкупена ма безценица българска земя, е достатъчно показателен. Хубаво е, че едни руски мафиоти ще се разкарат от България, лошото е, че ще дойдат други!

12.02 2016 в 09:38

Как да си пратят децата във територии на Идил!?

12.02 2016 в 09:23

Не съм ходил там, но като прочетох простотиите тук, хвърлих едно око на сайта им. Можете да плюете колкото искате, но не се сещам българската държава или община София да е изградила в чужбина възстановителен център за българските деца. Дори в България не е построено нещо такова след 1989 г. Само магистрали, тангенти и зали. И тук - там статуя със светещи в тъмното очи.
Да ви е*а у плювалниците.

11.02 2016 в 23:09

Хайде стига сте плюли! Хората са инвестирали много пари и са направили нещо наистина хубаво. Посещавал съм комплекса и го посещавам, винаги ме посрещат и изпращат с уважение и съм доволен от услугите, които предлагат. Абсолютно няма такова нещо с подбиране на руснаци, българи или каквито и да е. Уважавайте труда на хората и това, което са направили. Ако се търси сметка защо е построен там, а не на място, където не е резерват питайте нашите управници, разрешили това да се случи.

11.02 2016 в 22:51

до Dr.Doofenshmirtz
Години наред това беше любимо място за почивка на мен и на семейството ми. Видях как умишлено или... не беше изоставено и ПРОДАДЕНО на руснаците. Преди 8-9 години отидох да видя за какво става дума и изпаднах в потрес- от любимия ми курорт не беше останало нищо , а "прехвалената " собственост на Московското кметство не допускаше "българи и други" .
Ахтопол все още ставаше и това беше последната ми почивка на Черноморието.
Много съм доволна, че го продават- не заслужават такова вълшебно място и то на наша БЪЛГАРСКА земя. За съжаление, сигурно ще бъде купено от други боклуци...