Москва продава на търг комплекса "Камчия"

OFFNews 11 февруари 2016 в 17:05 16967 20

“СОК Камчия
Комплексът "Камчия" ще има нов собственик

Управата на руската столица Москва е решила да продаде санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Комплексът е на площ от 31 хектара, разположен е на българското Черноморие, предаде "Интерфакс".

Той ще бъде продаден на търг. Началната цена е 6.05 млрд. рубли (130 192 975 лева) а вноската за участие в търга е 1.2 млрд. рубли (25 823 400 лева). Заявки за участие в наддаването ще се приемат до 12 април, а самият търг ще бъде на 19 април.

Комплексът бе открит тържествено през септември 2010 година, няколко дни преди тогавашният кмет на Москва Юрий Лужков да подаде оставка.

"Камчия" е еднолично акционерно дружество регистрирано съгласно законодателството на Република България. Собственик на дружеството е Правителството на град Москва. Предназначението на СОК "Камчия" бе да осигури условия за почивка, укрепване на здравето, обучение и творческо развитие на деца, а също така и на ветерани и семейства от Москва. Комплексът приема гости и от други региони на Русия, от България и други страни.

Началото на проекта е положено през 2002 г.  "Камчия" е разположен в уникална природна среда, в непосредствена близост до брега на Черно море и левия бряг на река Камчия. Застрояването е едва 16% от общата площ, при разрешени до 30% . Проектът е съобразен изцяло с утвърдения устройствен план на к.к. "Камчия". Възложител на обекта бе СОК «Камчия» ЕАД с изпълнителен директор Станка Шопова, бивш шеф на комсомола в България.
Идейният проект на комплекса бе разработен от проектантски екип от Санкт Петербург, ръководен от архитект Игор Малков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!