Министър Караниколов е в 14-дневна карантина след посещение в ОАЕ

OFFNews 14 април 2020 в 13:27 3777 1

Министърът на икономиката Емил Караниколов е първият министър, поставен под 14-дневна карантина за COVID-19 след посещение в Обединените арабски емирства.

Караниколов трябваше да замине спешно, за да съпроводи самолета с 32 тона храни, дарение за ОАЕ от български фирми. Пратката съдържаше зеленчуци, месо и млечни продукти, които бяха доставени на 13 април на международното летище в Абу Даби. Именно заради това се наложи Караниколов да спази правилата и противоепидимичните мерки, валидни за всички наши сънародници, които се завръщат от чужбина.

В ОАЕ министърът на икономиката проведе среща с държавния министър в правителството на ОАЕ Ахмед Али ал Сайег, който е специален пратеник на престолонаследника и отговаря за координацията на отношенията с нашата страна.

Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество между ОАЕ и България в контекста на предизвикателствата в следствие на пандемията от COVID-19, а от емирствата ни върнаха жеста с тонове дарение, включващо защитни средства, маски и облекла срещу заразата, общо 15 тона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

16.04 2020 в 13:04

Бих искал да поздравя карантинирания министър със стихове на китайски поети за фурмите:

"Сун -Джан Вей张耒Джан(г) Уей, реди следния стих: „Редове от дръвчета с фурми и лехи от дъжда застудели, на главата с шапка черна съм, а ризата ми се белее". "

Следващият е и за патрона на карантинирания:

"Един от най-великите поети от времето на Сунската династия Су Шъ苏轼често описва селската идилия, без да забрави да спомене фурмата: „Прошумоляха върху ризата ми цветовете на фурмата, навсиде по селата запяха на чекръци колелата, под сянката на старата върба, за продан жлътнаха се тикви." "