Quantcast

Масови проверки на касовите апарати от днес

Последна промяна на 03 април 2012 в 06:40 1524 1

Всички касови апарати в страната вече са свързани дистанционно с НАП. Снимка: БГНЕС
Всички касови апарати в страната вече са свързани дистанционно с НАП. Снимка: БГНЕС
Данъчни проверки на касовите апарати започва от днес Националната агенция по приходите. До 31 март всички фискални устройства трябваше да са свързани с НАП. До 2 април НАП отчете над 290 хиляди свързани устройства. По данни на НАП поне 5000 търговски обекта все още не са свързани с агенцията. Санкцията за тях би била 10 000 лева глоба за всеки касов апарат, който не е свързан с НАП и запечатване на обекта. До края на март и бензиностанциите и газ-станциите трябваше да монтират системи за измерване на нивото в резервоарите си. По данни на Агенцията за малките и средни бензиностанции поне 500 обекта не са спазили изискванията. Ако затворят, без работа ще останат приблизително 2500 души.
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.04 2012 в 08:20

Здравейте!

Някой може ли да ми даде нормален и логичен отговор? Защо миналата година ни задължиха да си закупим нови касови апарати със GPRS-и на стойност около 1700лева, които са си вързани към НАП? Защо тази година ПАК трябва да си закупувам нов касов апарат на стойност от 2520лева с ДДС? Старият апарат, какво да го правим? Парите му още не са избити, а сега и нови изисквания. Защо трябва да затворя при положение, че имам инсталирани тия системи, а стария касов апарат си отчита към НАП?

Ха, някой, ако може да ми сметне следното:

Държавата мисли за излизане от кризата, като затваря подобни обекти! Държавата обрича НАД 2500 души на разни помощи и разни борси. Държавата стимулира безработицата и толерира монопола! Защо НАП не споменава, че нивомерните системи, които изисква са НАД 12-15 000лева на обект с три вида горива? На това, ЗАЩО, никой не може да отговори. Самите НАП-аджии не ми отговориха. Нямаш, затваряш да не те барнат, че глобата е сигурна.

Един колега каза много вярно:

-Има нещо сбъркано в тая държава...