Караджов даде на прокуратурата доклада за пътните ремонти

OFFNews 15 юни 2022 в 18:03 2031 0

Вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов сезира прокуратурата с доклада на междуведомствената работна група за пътните ремонти извършване на проверка на констатациите в него, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Това стана минути след като министърът на финансите Асен Василев обяви, че изпраща въпросния доклад на ДНСК, АДФИ, парламента, а след това и на прокуратурата.

"2,462 млрд. лева са за прикрито строителство, което е възложено без одобрени инвестиционни проекти, без строителен надзор, без актове и протоколи и без приемателна комисия за качеството, както и без гаранции", каза Василев.

По думите му строителството е възлагано като текущ ремонт, за да не се обявяват обществени поръчки и определени фирми да се облагодетелстват. "За да не се изготвят строителни книжа, да няма гаранция. В противен случай нямаше да правим ремонта на ремонта на ремонта", допълни той.

След изявлението на Василев колегата му Караджов обяви, че вече е разпоредил на ДНСК да провери всички констатации в доклада, свързани с твърдения за нарушения на Закона за устройство на територията. Във връзка с това началникът на ДНСК днес е издал заповед да бъдат проверени на място и по документи всички проблемни пътни участъци, изредени в доклада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови