Как Искров предаде поста на Димитър Радев (снимки)

OFFNews 15 юли 2015 в 15:41 8739 4

Снимка БНБ

Искров благодари за честта да оглавява институцията в продължение на 12 години.

Новоизбраният управител на Българската народна банка Димитър Радев официално прие поста от Иван Искров в присъствието на управители на БНБ от последните повече от 30 години.

Това стана ясно от съобщение на институцията, като церемонията е била закрита за медии.

Искров е пожелал на новия шеф на банката "да отстоява с твърдост независимостта и достойнството на централната банка, както през вчерашния ден при обявяване на екипа си".

Вчера Радев заяви, че ще запази част от сегашния състав на управителния съвет като Калин Христов остава ръководител на управление "Емисионно", сегашният ръководител на управление "Банково" Димитър Костов се предлага за шеф на Банковия надзор, а Нина Стоянова ще поеме от Костов банковото управление.

По време на днешната церемояния Димитър Радев е благодарил на Искров за постигнатото през последните 12 години, за участието на БНБ в подготовката на членството на страната ни в ЕС и при самото членство.

Според Радев кризата от последната една година е овладяна и БНБ ще излезе от нея много по-силна. В знак на приемственост бившият управител символично е връчил на Радев сребърния звънец, с който се откриват и закриват в последните 12 години заседанията на УС на БНБ.

Иван Искров е подчертал, че решенията в този период са приемани с консенсус и е изразил убеденост, че тази традиция ще бъде запазена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews