"Искров е наредил на квесторите да фалират КТБ"

Ивайло Анев Последна промяна на 12 май 2015 в 09:09 4821 5

Финансистът Кольо Парамов

Квесторите са получили указания от гуверньора на БНБ Иван Искров да фалират КТБ.

Това заяви финансистът Кольо Парамов пред Нова телевизия.

Той беше категоричен, че е имало поръчение да се фалира банката, за да се попречи на Бойко Борисов да направи второто си правителство. „Има високопоставени политици, които са зависими от Цветан Василев и искат само той да се махне далеч от България”, твърди той.

„Знае се, че всички, които са ходили в къщата на Василев са записани на камерите и в един момент той ще извади тези записи”, каза още финансистът. Той беше категоричен, че всичко за исканията на тези хора от политическия и бизнес елит на България са знае и е записано, за собствено спокойствие на банкера.

По думите на Парамов записите в къщата на Василев са правени от 2009 до 2013 г.

Той препоръча на главния прокурор Сотир Цацаров квесторите да не бъдат разпитвани само от един следовател, а по време на разпита да присъстват и прокурор, и съдия.

Парамов поиска да се промени Закона за банковата тайна и да излезе цялата истина за вложителите в КТБ и техните отношения с Цветан Василев.

В ефира на bTV финансистът Емил Хърсев обяви, че вложителите на КТБ, които са преправили договорите си в последния момент, ще трябва да връщат пари обратно.

По думите му тези хора са получили пари, които държава не им дължи.

"На когото е платено нещо, което не е следвало да му се плати, трябва да върне неправомерно полученото”, обясни той. Каква част обаче ще успее да си върне държавата, не е ясно", категоричен беше той.

Миналата седмица министър-председателят Бойко Борисов заяви, че в последните дни на работата си квесторите в КТБ са разрешили сделки за цесии и прихващания, вследствие на които са освободени "огромни имущества" на кредитополучатели.

Той посочи, че тече разследване, в което са ангажирани прокуратурата, ДАНС и МВР, като резултатите от него се очакват до две-три седмици.

За преправяне на договора си за преференциална лихва потвърди бившият премиер Иван Костов. Той призна за депозит с преференциален лихвен процент и с размер от 155 000 лева в КТБ, който е развалил, за да може да получи гарантираното по закон изплащане до 100 000 евро от Фонда за гарантиране на влоговете.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.05 2015 в 18:41

Ченгета като кольо парамов трябва да бъдат давани на прокурор и съответно съдени за разпространяване на лъжи с цел да манипулират и моделират общественото мнение.Всичките тези глупости той е наговорил използвайки "авторитета" си на финансист и целенасочено заблуждава хората ,които го слушат...явно се надява ,че повечето от слушателите и зрителите няма да се интересуват кое е законно и кое не...

12.05 2015 в 18:28

антончо,вижда се ,че съвсем си изперкал...Като си толкова компетентен ,напиши една "повест" и за милиардите на банкянския циганин и за приятелчето му "пашата",как изнесоха милиардите в офшорки на Малдивите...

12.05 2015 в 15:22

>

Свеща догаряше бързо.
Отблясъците отскачаха от сините бърни на стария ром.
Караиван броеше с треперещи ръце ежемесечната КТБ-вноска от 60 000 лв.
Знаеше, че парите са точно, но наследственото му недоверие към ромския етнос, не му даваше покой.
"Браво! Борат си държи на думата. Що сичкото сигани не са кат него?!!" - мислеше си синьоджукия потомък на Индийските ибрикчии.
В къщата се чу шум. Показа се Рамаданчо.
-Чичо, днес ще храним ли Костококите ?
Стария циганин се замисли.
От време на време, той подхвърляше на КОЙчовците по парче опашата лъжа, наквасе'на в прочутата драгалевска студена во'да.
За миг го обзе желание да е щедър, но кака Ленче го поледна през теменужките и добрите му намерения, изчезнаха по-бързо от приватизиран аероплан на авиокомпания Балкан.
-Да карат на во'да - по-здравословно е.
Троснато отвърна той и започна отново да брои парите.
Нищо че са точно...

12.05 2015 в 10:58

Добър ден. Всички го знаем. И какво от това? Фалираха банка, сега я ограбват и непрекъснато сочат някакви смешни изкупителни жертви, за да не стане горещо на истинските престъпници. Рано или късно, обаче, истината ще гръмне и унищожи виновниците. Не сме наивници и идиоти и всяко нещо си има край.

12.05 2015 в 10:38

"Той беше категоричен, че е имало поръчение да се фалира банката, за да се попречи на Бойко Борисов да направи второто си правителство."

верваме, верваме, точно на тоз честен човек, дето няма нищо общо с ограбването на банките от 97 година, когато беше главен ревизор в БНБ, нито пък с ДС, нито пък с Луканов и бившите комунисти, днес първи капиталисти...
Как пък точно Бойко ще има нещо общо с фалита на КТБ, той е целият в бяло, и малките деца знаят, че това е пъклен заговор на Путин и КГБ!