Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Интерконекторът Гърция-България започва работа до края на юли

OFFNews 07 юли 2022 в 10:05 1727 1

газ

Снимка Архив

Интерконекторът

Интерконекторът Гърция-България (IGB) на стойност 220 млн. евро, който ще бъде открит официално в петък в Комотини в присъствието на премиерите на двете страни Кириакос Мицотакис и Кирил Петков, ще започне да функционира до края на юли.

Това обяви гръцкият министър на околната среда и енергетиката Костас Скрекас, цитиран от АНА-МПА и БТА.

Скрекас, който говори на конференция в Атина, организирана от сп. "Икономист", подчерта ролята на Гърция за засилването на енергийната сигурност в региона и Европейския съюз чрез инфраструктурата за втечнен природен газ (LNG), която вече е в експлоатация. Напомни и планираните нови инсталации, Източносредиземноморския газопровод (East Med), модернизирането на междусистемната електрическа връзка с България, Албания и Италия и изграждането на междусистемна електрическа връзка с Египет.

Той също така отбеляза, че терминалът за втечнен природен газ в Ревитуса вече покрива до 80% от дневните нужди на България.

180-километровият газопровод се изгражда от съвместно предприятие на българската държавна енергийна компания БЕХ, гръцката газова компания ДЕПА (DEPA) и италианската Едисон(Edison).

Капацитетът му ще бъде 3 млрд. куб. м, който може да бъде увеличен до 5 млрд. куб. м.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

1

Maxim

19.07 2022 в 20:46

Е, видя се , че от това по-хубаво няма, и то за няколко месеца го пуснаха. Браво на Кирил Петков. Когато се работи за България става много бързо, а когато се работи за Масква 12 год. тулупа се оправдава какво му е попречило. То и затова свалиха харвардския възпитаник, а искат да върнат тулупа прост за да крадат отново.
 
X

Да помогнем на украинските деца!