И собствениците на фитнес зали поискаха 9% ДДС

OFFNews Последна промяна на 18 май 2020 в 10:35 2676 3

Собствениците на фитнес залите също поискаха намаляване на данъците за бизнеса им заради икономическата криза след COVID-19.  Позицията им обяви пред bTV Петър Ангелов, който е председател на Българската асоциация за здраве и фитнес.

"Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г.", каза Ангелов и допълни, че освен това браншът ще настоява за намаляване на ДДС.

Той уточни, че те не били "последователи", а са връчили искането си на министъра на спорта още преди две седмици.

"Искаме диференцирано ДДС в размер на 9%, защото смятам, че ние сме бранш, който ще играе голяма роля за възстановяването на нацията от тази епидемия. При нас имаме профилактика на здравето и е много по-добре да се инвестират пари при нас, отколкото в болничната помощ – не че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да не стигнат до болнична помощ“, коментира Ангелов.

Той посочи, че фитнесите са били най-засегнати заради нулевата възможност за приходи по време на двумесечната карантина. В същото време разходите им не спирали. Ангелов прогнозира още, че дори след отварянето на тези обекти, заради сериозния икономически срив, още известно време ще продължават да работят на загуба.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1157

3

sawall

18.05 2020 в 11:39

При нас имаме профилактика на здравето и е много по-добре да се инвестират пари при нас, отколкото в болничната помощ – не че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да не стигнат до болнична помощ

-- Връх на нахалството. Я покажи някакви доказателства, статистика, нещо или просто си седни... Защо не и супермаркетите да поискат ниско ДДС, все пак и те пазят хората да не стигат до болнична помощ (чрез "висококачествената" храна, която продават), а и нали ги принудиха уж да купуват българска продукция? Ами книжарниците? Които чете, седи вкъщи и пази хората от болнична помощ. Но не, те избраха ресторантьорите за особен фаворит, галено дете. И сега трябва да четем за сульо и пульо да искат пари за ей така, да не останат капо.

416

2

ОСЦИЛОКОКЦИНУМ

18.05 2020 в 11:35

Само се чудя откъде излезе това число 9

На 9 години шибаняка е разбрал другото значение на маста.

910

1

Пенчо бре

18.05 2020 в 10:52

Айдее! Само се чудя откъде излезе това число 9! Защо не 8 или 12? Вярно е, че се появи и някакво патриотично 5, но то затихна.