Еврохолд отправи оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България

OFFNews 01 април 2019 в 20:49 3186 0

Снимка eurohold.bg

Еврохолд България АД отправи днес обвързваща оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България.

Еврохолд участва самостоятелно в процедурата и не е партньор с някой от останалите кандидати, обявиха днес от публичния холдинг.

Холдингът ще финансира сделката със "собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки".

Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на Еврохолд за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж.

Едновременно със сделката за придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България, Еврохолд разглежда възможността да продаде част от активите си извън застрахователния бизнес, за да се "фокусира върху сегментите с най-голям потенциал за растеж."

Еврохолд планира увеличение на капитала с близо 80 млн. нови акции, от което очаква да набере 80 млн. евро. Решението трябва да бъде одобрено от акционерите на компанията на извънредно общо събрание на 22 април. Ръководството на холдинга е получило уверение и подкрепа за увеличението на капитала от основните акционери.

До избора на купувач за активите на ЧЕЗ Груп в България Еврохолд България АД "не може да разкрива повече детайли по темата, доколкото последните са конфиденциална информация, която може да увреди интересите на участниците в търга и акционерите на холдинга."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!