Документ на правителството опроверга Борисов за състоянието на пътищата

OFFNews Последна промяна на 14 октомври 2019 в 13:41 3678 1

Четирдесет процента от пътища в България са в окаяно състояние и е необходима здрава финансова инжекция, за да се ремонтират или изградят наново. Това се разбира от доклад за състоянието на безопасността за движение в страната, публикуван в правителствения Портал за обществени обсъждания, цитиран от "Сега". Докладът е изготвен от създадената наскоро Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

На повече от 20 г. са по-голямата част от 19 500-километровата мрежа и се нуждаят от спешен ремонт.

От данните в доклада се разбира, че 25% от българските пътища са с лошо състояние на настилките, а други 13.3 на сто са с незадоволително. Подчертава се, че тези близо 40% от пътищата представляват риск от гледна точка на пътната безопасност. Настилката на 22% от шосетата е в задоволително състояние, а на 27 на сто от тях са в добро състояние. Скромните 12% са за отлични пътища.

Малко над половината пътна мрежа е с незадоволително състоянието на банкетите. Отводнителните окопи са проблем при 56 на сто от пътищата. Две трети от хоризонталната маркировка по българските пътища също е в незадоволително състояние.

Над 20% от републиканската пътна мрежа попада в границите на населени места. Авторите на доклада твърдят, че това увеличава значително риска от пътнотранспортни произшествия. Статистиката за произшествията, загиналите и ранените насочва към необходимостта от подобряване на пътната инфраструктура.

Концентрация на ПТП има на 77 участъка. В доклада е записано още, че са нужни допълнителни мерки по отношение на техническото им състояние – непочистено крайпътно пространство, недобро състояние на маркировка, липса на разпознаваемост и идентифициране на потенциалните опасности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7723

1

kokoten

14.10 2019 в 15:14

...що се излагате,бе...к'ва е тая агенция....пътищата ни са в много добро състояние(да не кажа отлично),щом Бащицата казва,значи така е,останалото е предизборна исто(Е)рия....безочлив лъжец е наш'та мутра,а народадеца му вярва...не сме народ,а стадо...