До следващото лято затварят за полети Т1 на Летище София

На аерогарата ще има зони за пушачи, тъй като българите много настоявали за това

OFFNews 21 юни 2022 в 14:45 10267 0

летището
Летище София.

Започва поетапно пълно обновление на Терминал 2 на Летище София, а преди началото на следващото лято всички полети ще се изпълняват от него. Това съобщи Хесус Кабайеро, който е изпълнителен директор на "СОФ кънект", фирмата концесионер на най-голямата ни аерогара.

Активните строителни дейности, които трябва да променят облика на летището ще бъдат наесен.

Планът предвижда разширяване и увеличаване на капацитета за проверка на багажа и на документите, като последното включва увеличаване на служителите на "Гранична полиция". Гишетата за чекиране също се очаква да се удвоят, а освен това предстои обявяването на търг за система за обработка на багажа, която включва и самообслужване.

Предвиждат се три нови ръкава за различни по размер самолети, обновяване на зоните за продажби на стоки и на тези за хранене. Ще има и тераса с гледка към самолетите и възможности за пушене, за което по думите на Кабайеро много настоявали българските пътници.

Също така предстоял и ремонт на закрития паркинг, който е в много лошо състояние. 

Терминал 1 ще бъде запазен като историческа за летището сграда, където ще се поемат частни полети и където ще остане и сега действащата VIP зона, която ще бъде обновена.

След приключването на строителните дейности на терминала се предвижда план за изграждането на Терминал 3, който трябва да заработи до 2030 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!